игри в дома

Начало | игри в дома | Забавна пингвинска игра

Забавна пингвинска игра

Аз детето | 2017-02-03

Забавна пингвинска игра

Пингвините са много интересни животни – хем са птици, хем не могат да летят, живеят сред ледовете и всъщност се срещат почти само там, на едно единствено място на нашата планета наречено Антарктида. Там е много, много студено и има единствено лед и сняг, което устройва възрастните пингвини, но какво да кажем за малките им. Представете си вие да живеете на място, в което виждате само сняг. Да, отначало може и да е забавно, но след време омръзва. За съжаление малките пингвинчета няма как да напуснат това място, защото там са родени и там трябва да живеят. Но те пък хич не се оплакват – измислят си различни забавления. Сега ще ви представим една игра измислена от еколог за неговите деца и вдъхновена именно от пингвините. В един зимен ден, когато децата му трябвало да си останат вкъщи и много се оплаквали, че няма какво да правят той се сетил за пингвините и опитал тази игра. Оказало се, че децата му много я харесали. Дори на другия ден я разказали на своите приятелчета, които направили същото и със своите и така малко по-малко играта достигна и до нас и сега ще я предложим и на вас.

Може да се играе както от едно така и от много деца. Единственото, което ви трябва за нея са възглавници или ако мама не ви дава – просто листове хартия. Изберете тази стая от къщата ви, която е малко по-голяма и в която няма да бутнете нещо в разгара на играта. И така... наредете възглавниците или листата на пода в права линия далече, но не чак толкова, едно от друго. На това пингвините му викат "ледени късове". След това ако сте повече деца се наредете в редичка. Целта на всеки е да премине приз всички ледени късове без да цопне във "водата". Ако по пътя го направи то той изгаря от играта. Победител е този, който премине без да изгори. Ако от първия път има повече от един преминал успешно, играта се повтаря докато не остане един.
А ако ще играете играта сами може да се пробвате за време – колко най-бързо можете да преминете пътя или колко най-далече могат да са късовете. Каквото и да решите, все пак внимавайте да не паднете.

Приятна игра, мили пингвинчета!

Снимка: spoonful.com



Коментари
6 коментара

ivo , ,

Публикувано на 10.07.2014

как да попълня другите подточки от ел. лексикона

evgeniq , 9 г.,

Публикувано на 26.08.2014

boi s vaglavnici

sinem suleymanova, ne e г.,

Публикувано на 22.01.2016

mnogo e hubavo

Симона Тодорова, 12 г.,

Публикувано на 04.02.2017

Много интересно, браво за избора!

Елица , 11 г.,

Публикувано на 08.02.2017

Ха ха. Супер е. Аз мисля да я пробвам в училище. Малко деца оставаме на занималня ,а и като научим само се забиваме в телефоните. А "водата" са местата където няма листчета така ли?

Елица , 11 г.,

Публикувано на 08.02.2017

Ха ха. Супер интересно е. Сайтът ви е страхотен и много интересен. През лятото ми се налага да забавлявам сума ти дечурлига и мномента търся игри

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град