игри в дома

Начало | игри в дома | Творческо забавление с поезия

Творческо забавление с поезия

Аз детето | 2016-03-25

Творческо забавление с поезия

Хрумвало ли ви е някога, че поезията може да бъде забавна? Разбира се, че е така, защо мислите има толкова много поети по света? Естествено, тя може да бъде и сериозна, но самото ѝ писане е много приятно и забавно. Ако искате да правите нещо различно, нещо интересно, то поезията е това нещо. Така че съсредоточете се, и в момента, в който усетите дори лек творчески порив, припомнете си това, което сега ще ви предложим.

Поезията е един от най-добрите начини да изразиш себе си, освен това тя ще ви помогне по-добре да формулирате изказванията си и ще обогати речника ви. А и знаете ли колко готини изглеждат хората, които пишат поезия? Затова сега ще ви предложим няколко страхотни и съвсем не толкова скучни като името си поетични проекта!

Стихотворение от случайни думи

Стихотворенията или поемите от случайни думи са много забавни и приятни за писане. Сигурни сме, че веднъж опитали да пишете такива, няма да можете да се спрете, а и са много полезни. Те развиват ума така, както дори училището не може, а всеки иска да е умен, нали? С писането на такива стихотворения можете да се забавлявате с часове, които ще ви се сторят мигове. Но стига сме ги хвалили, нека да разкажем и за самата идея. Както се досещате от името, това означава да пишете стихотворения със случайни думи. За целта ви трябват тетрадка и химикалка, но и ножица и стари вестници и списания. Поезия с ножица, не е ли интересно? Така след това просто взимате ножицата и изрязвате всякакви думи, които ви харесват от списанията и вестниците. След като сте готови с това ги разпилявате по масата или направо по пода и теглите съвсем случайно 10 от тези думи. Прочитате ги и започвате да пишете. Условието тук е, че можете да използвате само тези думи, за да напишете с тях стихотворение. Признаваме, когато ние сме опитвали, често не се получава нищо, но с малко опит стават невероятни шедьоври или поне много забавни стихчета.

Поема от имена

Това всъщност е по-точно казано акростих и знаете ли, освен забавно занимание, става и чудесен подарък за скъп приятел или член от семейството. За да напишете такъв стих, просто напишете първото име на човека, за когото си мислите. След това напишете с всяка буква от името му първата дума, за която се сещате. Например:

Никол: неповторима, интелигентна, красива, очарователна, любима.

След това напишете стихотворение, което да включва тези думи и те да са първи от всеки ред на стихотворението. Може би да изглежда малко трудно, но пък става уникално.

Поезия с форма

Поезията с форма, или както ние я наричаме оцветяване с думи, е известна на света от хиляди години и е най-интересната от всички. Страшно оригинална е! За да напишете подобно стихотворение, първото, което трябва да направите е да се сетите за любимото си животно или предмет, може и дори плод или зеленчук, макар че с тях става по-трудно. Може да бъде всичко, което се сетите от снежен човек до четка за зъби. След това напишете стихотворение за този предмет и нарисувайте очертанията му и тогава започва оцветяването с думи. Напишете стихотворението вътре в очертанията, така че самото то да добие формата на предмета. Не е ли яко, а?

Сами виждате, че поезията е много повече от куп думи с рима, както повечето хора смятат! Сега оставаме вдъхновението на вас, сигурни сме, че ще успеете да напишете най-прекрасните произведения по някои от тези начини!

Вижте още:
Творчески забавления без компютър
Как да напишем идеалната и интересна приказка



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град