приказки от деца

Начало | приказки от деца | Трите прасенца, медената питка и седемте козленца

Трите прасенца, медената питка и седемте козленца

Йоанна Милкова | 2011-05-05

Имало едно време три прасенца, които си нямали храна.

Един ден Червената шапчица отишла в гората да им занесе топла питка с масълце и мед. Там тя срешнала Мечо Пух, който много искал да си хапне от медеца. Червената шапчица му дала да си хапне от медеца и останала питката и масълцето за прасенцата.
Тя продължила по пътя си и срещнала Косето Босето. Тя го попитала дали ще й даде яйчица за нейните три прасенца. Косето казало, че няма и че Малечко Палечко му е взел всичките яйчица.

Отишла Червената шапчица при трите прасенца да им занесе питка с масълце, но те не били гладни, защото вече си уловили рибка. Червената шапчица извадила питката от чувала и тя се търкулнала по баира.

По това време Пепеляшка отивала на бал и по пътя видяла питката и я хванала да я занесе на бала, защото нямала какво да подари. Когато отишла и извадила питката, превърнала се в красиво момченце . Той й подарил кристални пантофки и поискал да се оженят. Родили им се седем козленца.

Един ден баба Меца излъгала козленцата и ги хванала всичките. Само най-голямото останало, защото нямало място за него в стомаха й. Тя легнала и заспала в леглото на Спящата красавица. Принцът дошъл и разрязал корема на баба Меца и козленцата излезли. Напълнили корема на баба Меца с балончета и тя полетяла в небето. Така тя летяла и отишла на Северния полюс на топло.
Така всички заживели щастливо.Коментари
4 коментара

katrina Stefanova, 10 г.,

Публикувано на 06.05.2011

smesica ot prikazki malko oburkvashto, no e strahotno

Plamena , ,

Публикувано на 15.05.2011

mnogo e hubava!

Росица Павлова, 10 г.,

Публикувано на 28.05.2011

Много добре за твоята възраст.

Надя Консулова, 10 г.,

Публикувано на 14.09.2011

яко

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град