приказки от деца

Начало | приказки от деца | Търсенето на Оле-затвори-очички и Сънчо

Търсенето на Оле-затвори-очички и Сънчо

Росица Павлова | 2011-05-28

Ако искате вярвайте на тази история. Купих си сутрешния вестник, а знаете ли какво пишеше там? С главни букви пишеше „Оле-затвори-очички е изчезнал“ . Вчера и Сънчо изчезна! Няма да мога да мигна тази нощ. Реших да ги потърся. Тръгнах към къщата на Патиланчо, обаче Баба Яга дойде и ме отнесе! Да, но аз имах номера на триглавата ламя – тя ще ме отърве от тази вещица. Ама какъв бой отнесе тази баба, когато ламята пристигна. След като с ламята се приземихме, пак потеглих. Стигнах до кръстопът. Чудех се по кой път да тръгна. Тогава земята се напука и паднах върху черна овца. Тя ме отведе в дън земя! Там срещнах някаква жена със седем деца, а те с брада! Попитах я: „Как да се измъкна от тук?“ Тя ми посочи на север.
Вървях, вървях и стигнах до океана. Там срещнах мъж, който се представи като Капитан Хук. Сетих се кой е той, знаех, че има летящ кораб и ще ме измъкне от тук. Казах му, че знам къде се намира Питър Пан. Той ме качи на вълшебния кораб и отлетяхме за горния свят. Трябваше да минем през царството на мъртвите. И там видях триглавото куче! Когато излязохме на повърхността, казах на Хук: „Върни се в долния свят, отиди на юг. Спри на острова на русалките и там ще намериш Питър Пан“. Но той не ме пусна да си вървя, искаше да отида с него, за да бъде сигурен, че не го лъжа. Съгласих се, защото нямах избор. Когато стигнахме, познайте какво видях! Оле-затвори-очички и Сънчо са дошли на „Острова на Русалките“, защото се били влюбили в две русалки. Честно казано се успокоих, че всичко е наред. Но защо не ме бяха предупредили, че са тук?! Скочих от кораба и заплувах към тях, Хук се разкрещя, но не ме последва. Когато стигнах до тях им зададох следния въпрос: „Защо не казахте на никого, че сте тук?“ Те ме погледнаха и отговориха едновременно: „Искахме просто спокойствие, а и повечето деца спряха да харесват предаването ни за лека нощ, както и приключенията, които изживяват заедно с нас.“
След този драматичен отговор отидох на пристанището, за да изчакам следващия кораб. Бях доста отчаяна когато се прибрах в къщи. И то за две неща:
1. Оле-затвори-очички и Сънчо са сърдити на децата.
2. Изхабих всичките си джобни за завръщането ми в къщи с кораба „Черната Перла“.

Прочетете още:
Пипи Дългото чорапче и Емил от Льонеберя
Щастливата гора
Царството на приказките



Коментари
3 коментара

Venzislava Nekova, 10 г.,

Публикувано на 28.05.2011

tia triabva da spetseli

Ана-Мария Димитрова, 11 г.,

Публикувано на 29.05.2011

prikazkata e bezmislena i koi trugna da tursish zashto te otnese baba qga...davai malko po konkretno de

Таня Добрева , 9 г.,

Публикувано на 30.05.2011

Аз съм чела Оле-затвори очички.Прочетете я и вие много е интересна...Приятно четене!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град