приказки от деца

Начало | приказки от деца | Добрата постъпка на делфините

Добрата постъпка на делфините

Славина Пенева | 2011-06-04

Добрата постъпка на делфините

Далеч под морското равнище живеели различни риби. Но едно семейство риби били различни, те си имали морска господарка. Принцеса, която била русалка. Тя живеела в царство от миди украсена с водорасли и морски звезди.

Един ден семейството от риби отишли в царството на акулите, но там не живеели акули, а делфини. Принцесата била казала на рибите да отидат там и да опознаят морския свят и те отишли. Попитали рибите делфините какво има в морският свят. Те казали, че е много красиво и било имало водорасли, медузи, морски звезди, русалки и други. Рибите казали, че принцесата искала да опознае морския свят.

Един ден принцесата русалка на име Красавица тръгнала на път, а пред нея един изоставен кораб, тя не знаела какво е и отишла при делфините, а те й казали, че е кораб на човеци и русалката отишла бързо при кораба. Вътре живеели риби, които били толкова красиви, че не знаела какво да прави. Там имало и едно момче, но момчето имало опашка на русалка. Тя се влюбила в него и той в нея, вдигнали сватба голяма и оттогава морският свят имал двама господари и рибите били щастливи.
Не след дълго им се родили деца. Едно момче и едно момиче. Момчето се казвало Мерсин, а момичето Юлия. Те пораснали, но колкото растяло момчето, толкова ставало по-зло.

Един ден той убил една риба-меч. Майка му страдала и отишла при делфините. Тя ги попитала как да излекува сина си. Те казали, че трябва да се влюби и така ще оздравее. На другата сутрин баща му тръгнал да търси момиче за сина си. Рибите казали на принца, че има едно момиче, което е много работно и баща му тръгнал веднага. Баща му намерил момичето и веднага я завел при сина си. Синът му се влюбил в нея и тя в него. Оженили се, той се излекувал и всички оттогава били щастливи. Сватбата била в тримесечието на Мартия – Март. Не след дълго и сестра му се оженила за приятел на баща си.

Прочетете още:
Интересни морски животни
Кораловият риф е най-големият жив организъм
Какво е Световен океан?
Морският леопард
Морето
Черно море
Моят град и морето
Случка в морето
Водораслите
Морското дъно
Една вълшебна морска история
Вълшебното ми морско приключение
Рибата, която не можела да плува
Приказка за една морска мечта
Морско приключение



Коментари
2 коментара

Таня Добрева , 9 г.,

Публикувано на 05.06.2011

Много обичам делфини.Веднъш когато бях в децката градина ходихме на екскурзия във Варна.Там ходихме на делфинарюм.Мисля че делфина се казваше Рони или нещо такова.

velislava georgieva, 12 г.,

Публикувано на 17.06.2011

mn e qko bravo slavinke gordeq se s tebe :* :* :* :* :*

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град