приказки от деца

Начало | приказки от деца | Сватбата на приказните герои

Сватбата на приказните герои

Елис Ердинч | 2011-05-26

Преди хиляди векове по нашите земи управлявали царица Гретел и цар Хензел. Те имали син на име Джак, който все се занимавал с бобени зърна. На царицата й било мъчно за сина й, който всеки ден стоял затворен в своята стая и гледал бобените си зърна. Царицата си помислила, че трябва веднага да устроят бал, на който да са поканени всички девойки. Целта на царицата била да угоди на принца да си избере една от девойките и те да се оженят. Тя споделила това и с царя, който също бил съгласен с тази идея.

Новината разпространил шутът Аладин, със своя вълшебен килим. Сред девойките, които чули вестта, най-забележими били Червената шапчица, Пепеляшка, Снежанка и Палечка. Те се събрали и започнали да кроят планове какви рокли ще си облекат, какви обувки ще обуят, какви бижута ще си сложат и все такива работи. Но Палечка била най-нещастната сред тях, защото тя била толкова малка, че всички ще ли да я помислят за буболечка. Пепеляшка повикала своята фея и тя я оправила. Вече всичко било на мястото си. Те се приготвили, но започнала вражда между тях. Всички се питали коя е най-красива измежду тях, чудели се коя ще избере принцът и т. н. Феята им направила голяма красива каруца с лакеи и глашатаи, които ги придружили до двореца. На портата на двореца стоял един котарак, който в същото време бил и пазачът на портата. Той все носел чизми и всички го наричали котаракът в чизми. Шутът Аладин им съобщил имената и девойките влезли... И какво да видят, огромна стая с голям полилей от сребро и злато, троновете на царя и царицата и най-важното – принца. Четирите веднага се поклонили и се оттеглили зад другите гости. При принца стоял също и братовчед му Хари заедно с дядо си Потър. Палечка веднага ги видяла и се влюбила в Хари и за щастие той също не можел да отдели поглед от нея. Започнал царският танц, принцът хванал Снежанка за ръката и я поканил да танцуват. Снежанка била толкова щастлива, когато принцът я хванал за ръката. Пепеляшка и Червената шапчица нацупено се спогледали и в този момент дошъл котаракът в чизми, който поискал да танцува с Червената шапчица. Тя решила, че няма друг избор и приела. Пепеляшка останала сама. При нея дошъл шутът Аладин, тя на пръв поглед го помислила за един селянин, но след като той й казал, че е много красива, приела да танцува с него. И така... след това можете да си представите какво се е случило... Всички се оженили и заживели щастливо в двореца.

Ще се питате как котаракът се е оженил за Червената шапчица. Отговор на този въпрос ще ви дам аз: феята го превърнала в един красив и силен младеж. И така приказката беше дотук.

Прочетете още:
Приказка за Искъра
Евротрип а ла Червената шапчица



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град