фокуси

Начало | фокуси | Страхотен фокус с кубче захар

Страхотен фокус с кубче захар

Аз детето | 2015-05-12

Страхотен фокус с кубче захар

Фокусът, който ще предложим на вашето внимание сега е много по-млад от предишните. Измислен е само преди 3 години от известният маг Дейвид Блейн. Сигурно сте чували за него – той прави доста опасни номера, като последният, за който ние знаем беше, че вися на 13 м. над земята 60 часа, без осигурителна мрежа и без храна, като положението на тялото му не се променяше дори по време на сън. Въпреки всички опасения той успя да завърши този номер успешно. Това обаче не е единственото изпитание на което се е подлагал. Блейн започва доказателствата си за човешката издръжливост през април 1999 г., когато прекарва 7 дни и нощи погребан в стъклен саркофаг на 2 метра под земята. През ноември 2000 г. успява да издържи 61 часа в 6-тонен леден куб на “Таймс Скуеър” в Ню Йорк, без храна и вода и само една дупка за въздух. През 2002 г. илюзионистът прекарва 35 часа без храна, вода и сън, стъпил на 27,5-метрова колона, издигната зад Обществената библиотека на Ню Йорк.
През есента на 2003 г. Блейн живее 44 дни в прозрачен, пластмасов куб, висящ над река Темза в Лондон, а преди 2 години живя една седмица под вода в акрилна сфера потопена в аквариум пред “Линкълн Сентър” отново в “Голямата Ябълка”. Но не се плашете, този фокус, който сега ще ви покажем не е толкова страшен и е специално измислен от г-н Блейн за малки фокусници.

За него ще са ви необходими:
кубчета захар – нека да е бяла, а не кафява
чаша вода
химикалка – но наистина химикалка, молив няма да свърши работа
верен асистент, къде без него :-)

Какво се прави:
Фокусът е изключително лесен. Разбира се както за всеки фокус, така и тук първо го упражнете сами с вашия асистент. Фокусът се състои в следното: избирате си доброволец от публиката, който трябва да си избере число от 1 до 10. След това обяснявате на всички, че вашите кубчета захар са омагьосани. Можете да обясните как сте ги "омагьосали" преди фокуса или за по-голям ефект да го направите направо пред публиката. Сложете кубчетата пред вас или пък нека асистента ги сложи, като при професионалните фокусници. Кажете няколко вълшебни заклинания и думи и готово. След това с химикалка напишете върху кубчето числото. Но натискайте възможно най-много, без разбира се да счупите захарта и най-добре го повторете няколко пъти с химикалката.

През това време нека асистента ви "омагьоса" вода и я сипе в чашата. По същия начин, както вие с кубчетата. Всъщност трябва да споменем, че чашата с вода като цяло не служи за нищо във фокуса, освен реквизит и повече ефект. Някъде между тези неща обяснете на публиката си, че сега ще сложите вълшебното кубче във вълшебната чаша с вода и когато поставите ръката на асистента си върху чашата, магически числото ще бъде изписано и върху неговата ръка.



Ето тук се крие и цялата тайна на фокуса, затова внимавайте. Вече сте надписали кубчето, повторили сте няколко пъти с химикалката и е време да го пуснете във водата. Хванете го с помощта на палеца и показалеца си и докато го "носите" към водата, за да го пуснете вътре, го стиснете хубаво. Толкова здраво, че цифрата да се отбележи на пръста ви. Това разбира се, трябва да остане незабелязано от публиката. Просто го упражнете няколко пъти и ще се получи. След това идва и втората важна част – пуснете кубчето във водата и помолете асистента да се приближи към вас. Хванете ръката му и я поставете на отвора на чашата. Дръжте я здраво и нека пръстът ви, на който се е отбелязало числото да е отдолу и да е притиснат към дланта на асистента. След това натиснете ръката му добре, без да го боли разбира се ;-), и пак кажете някакви магически думи. Не е задължително да са неразбираеми, може и да е нещо като: "Ти, кубче захар и ти вълшебна вода, напишете числото върху тази ръка!". След това махнете бавно ръката си. Нека асистента ви задържи своята още няколко секунди върху чашата. След това и той нека я махне бавно и покаже дланта си на публиката. Ако всичко е направено както трябва и мастилото от химикалката е добро, фокусът ще е успешен.
Това ни напомни – изберете най-добрата химикалка, която имате и задължително проверете дали мастилото се отпечатва добре, точно като упражните фокуса.

И един съвет от неговия създател – Дейвид Блейн. Този фокус е по-подходящ за детска публика, тоест за приятелите ви, защото възрастните са доста хитри понякога и има вероятност лесно да се досетят за тайната или пък да са прочели тази статия преди това. :-)

Снимки: wikihow.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град