фокуси

Начало | фокуси | Магическите бумеранги

Магическите бумеранги

Аз детето | 2014-12-02

Магическите бумеранги

"Вълшебните бумеранги" е много лесен трик за начинаещи магьосници. Всеки опитен такъв препоръчва да опитате първо него преди да започнете с останалите и ако се справите добре, то вие имате магията във вас, а ако ли не – търсете си таланта в друга област. :-)

Представяйки фокуса пред публика той ще изглежда така: имате 2 различни "бумеранга". Като в случая ние имаме червен и жълт. Както може би и вие виждате на снимката като че ли, жълтият е малко по-дълъг от червения. Но дали е така? Сега обяснете на вашата публика, че чрез магическите си способности ще накарате бумерангите да се сменят и изведнъж става обратното – жълтият става по-голям от червения.
След това кажете друго заклинание и сложете бумерангите един до друг. О, каква магия – сега пък изглеждат еднакви.

Тайната на този фокус е много лесна. От вас не се изисква нищо кой знае какво – освен да имате два бумеранга и добри актьорски способности. Разбира се и подходящи заклинания. Всичко друго е вече направено от природата.
Винаги този бумеранг, който е над другия изглежда по-голям, а в действителност те са напълно еднакви. Това е така, защото човешкото око и мозъка ни е устроен така че, когато сравняваме двата бумеранга – ние сравняваме малкия вътрешен диаметър на горния бумеранг, с големия външен диаметър на долния бумеранг. Затова ни изглеждат различни размери, когато са един под друг.

А как да се сдобиете с въпросните бумеранги? Много лесно – ще ви кажем лесен начин как сами да си ги направите. Трябват ви картон, ножица, чиния, молив, боички или стикери.
Сложете чинията върху картона и очертайте единия и край с молив, така че да се получи полукръг. След това го довършете, като съедините двете краища с една линия, така че да се получи дебел бумеранг, като на снимката. Направете още един и ги изрежете. За да са в различни цветове можете с боички да ги оцветите или пък на единия да залепите едни стикери, а на другия – други.

Пожелаваме ви успешна фокусническа кариера.  

Снимка: magic.about.com



Коментари
1 коментар

Марина Бунчева, 11 г.,

Публикувано на 02.04.2016

Ще го пробвам на вечерта на талантите във Велинград

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град