приказки от деца

Начало | приказки от деца | Смелата принцеса

Смелата принцеса

Ваня Йорданова | 2011-05-01

Смелата принцеса

Имало едно време цар и царица. Царицата родила прекрасна дъщеря. Но орисницата й я омагьосала, когато порасне да се убоде на чекрък и да умре. Но феята Тинкърбел подменила заклинанието и вместо да умре, принцесата щяла да заспи дълбок сън, докато някой не я целуне и тя се събуди.

След 16 години на рождения й ден тя се разхождала из двореца. Като се разхождала видяла стара стаичка. Принцесата от любопитство влязла вътре и видяла стара баба, която предяла на чекрък. Бабата й предложила да опита да преде с чекръка, но щом принцесата го хванала се убола и паднала като мъртва на земята. Изведнъж злата фея, която омагьосала принцесата при раждането й се появила и отвлякла заспалата принцеса и я завела в една висока кула. Без врати, само с един прозорец.

Новината се разчула сред цялото царство и затова много принцове ходили до замъка, но не се връщали вече. Щом доближили замъка се превръщали в жаби. Но нали магията има и антимагия?
Веднъж един жабок доближил оградата на кулата и изведнъж се превърнал в принц. Но имало и друго препятствие, той трябвало да пресече един огромен трап, конят му бил толкова смел, че го прескочил с един скок. Щом минал двете препятствия, отишъл до стаята на принцесата, като се изкачил на кулата. Но щом я целунал той се превърнал в мрамор. Принцесата се събудила и казала:
– Колко ли дълго съм спала? Къде съм?
Изведнъж добрата фея Тинкърбел се появила и казала:
– Ти се намираш в кулата на злата орисница, която те омагьоса да се убодеш на чекрък и да умреш.
– Защо съм жива тогава? – попитала принцесата.
– Защото аз те спасих, промених магията. Вместо да умреш ти спа 100 години. Но заради злата орисница принцът се превърна в мрамор.
– О, горкият. Как да го спася? – рекла принцесата.
– Има един начин. Трябва да отидеш на края на вълшебната гора. Там има едно вълшебно златно езеро. Но го пази страшно чудовище. То се казва Шрек.

Принцесата се съгласила и тръгнала на път. По средата на гората имало поляна, пълна с цветя. Тя спряла и набрала хубав букет. Стигнала края на гората и видяла свирепото чудовище на име Шрек. Но за да омилостиви чудовището тя му запяла една песен. Той я пуснал да си налее от вълшебната вода. И като се върнала дала на принца да пие от златната вода. Магията се развалила, злата орисница умряла и принцът жабок и принцесата се оженили и заживели щастливо. Три дни яли, пили и се веселили. И аз бях там!

Прочетете още:
Подарък от сърце



Коментари
8 коментара

Ивайло Софрониев, 16 г.,

Публикувано на 02.05.2011

Аз съм момче на 16 години и доста разбирам от литература и ако не изберете тази приказка за победител ще сте ``луди``! :)

Соня Илиева, 10 г.,

Публикувано на 02.05.2011

Много ми харесва! Супер е! Браво на детето!

54 , ,

Публикувано на 05.05.2011

егати тъпотията

Хана Монтана, 11 г.,

Публикувано на 09.05.2011

не е тъпо, напротив много е готина!

азз ,,,, ,,, г.,

Публикувано на 12.05.2011

Не е лоша, но пък според мен не е и достатъчно добра за да спечели! Все пак 50% от текста е откъс от приказката за спящата красавица!

Асен Миленов, 12 г.,

Публикувано на 20.05.2011

Хубава е, но може би можеш повече отколкото си написала, но е много яка.

Росица Павлова, 10 г.,

Публикувано на 28.05.2011

Твърде голяма част от приказката е копирана.

Михаела Петрова, 13 г.,

Публикувано на 29.05.2011

до Росица Павлова, 10 г., но нали това е смисълът салата от приказки какво искаш салата от домати и краставици ли

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град