малък готвач

Начало | малък готвач | Шоколадов шейк по рецепта от „Дисниленд“

Шоколадов шейк по рецепта от „Дисниленд“

Аз детето | 2017-02-06

Шоколадов шейк по рецепта от „Дисниленд“

Сигурно знаете, дори и да не сте ходили там все още, че „Дисниленд“ е един от най-известните увеселителни паркове в света. Има безброй интересни атракции, свързани с любимите ни филми и искрено желаем всеки един от вас да може да ги посети. Докато това се случи обаче, можем спокойно да пренесем „Дисниленд“ и у дома с една доста приятна и интересна рецепта. Може би не знаете това, но паркът е известен и със супер вкусната си храна, приготвена от топготвачи от различни краища на света. Всеки, който е имал възможността да хапне в ресторанта на увеселителния парк твърди, че храната там е най-вкусната, която е опитвал: от сандвичите със специален сос, през пържолите с картофено пюре и подправки, до сладките шейкове. Днес пък ние ви предлагаме да си направите последното, точно както го правят топготвачите от „Дисниленд“. Готови ли сте за един вълшебен шоколадов шейк?

Необходими продукти:

  • 2 чаши прясно мляко
  • 100 грама обикновено кисело мляко
  • 1 банан
  • 1 супена лъжица неподсладено какао
  • 1 супена лъжица мед
  • пакетче ванилия
  • 1 супена лъжица семена чиа (по желание)

Как се приготвя:

Първо трябва да ви кажем, че последното – семената от чиа, се добавят по желание на всеки. Те придават малко повече плътност и здравословност на шейка, но да си признаем доста хора не ги обичат, така че можете да минете и без тях. Ако все пак решите да опитате, трябва да ги накиснете предварително за около 20 минути в хладка вода, за да може да набъбнат и да станат по-меки.

След това в подходяща купа или кана добавяте и банана (семената от чия) и хубаво ги смачквате с вилица, така че да станат на пюре. Към тях прибавяте и прясното мляко, какаото, меда и пакетчето ванилия за аромат и след това хубаво разбърквате, докато се получи гладка смес, като тесто за кекс. Знаете какъв трябва да е един шейк. И това е всичко.

Изсипвате го в чаша, а може и в стъклена бутилка, както го правят в „Дисниленд“ – добавяте красива сламка и сте готови. И знаете ли, най-хубавото на този шоколадов шейк, освен вкуса, е че може да се пие и топъл и студен. Ако и при вас все още е студено, просто можете да си го затоплите след като го приготвите. Остава си все така вкусен!

Вижте още някоя от нашите интересни рецепти с шоколад:
Приказно вкусен карамелен горещ шоколад
Шоколадови мандарини
Шоколадова пица
Шоколадови шарени бисквити
Сладки шоколадови копчета
Шоколадови бонбони от макарони
Вкусни шоколадови купички
Торта таралеж



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град