малък готвач

Начало | малък готвач | Най-вкусното домашно шоколадово мляко

Най-вкусното домашно шоколадово мляко

Аз детето | 2017-02-20

Най-вкусното домашно шоколадово мляко

Готови ли сте да опитате това кремообразно, плодово-шоколадово вълшебство, което освен лесно за приготвяне е и много по-вкусно и здравословно от купешкото? Сигурно сте чували, че лекарите препоръчват на децата да пият поне по две чаши прясно мляко на ден. Но повечето от вас най-вероятно не обичат чистото прясно мляко, което има един такъв особен вкус – нито сладко, нито горчиво. Поради тази причина най-вероятно му добавяте захар или пък си купувате някакво овкусено от магазина. Но сме сигурни, че ако знаехте колко по-вкусно може да е домашно приготвено шоколадово мляко, няма и да си помислите за готови такива отново. Затова ви предлагаме тази невероятна рецепта.

За нея ще са ви необходими:

  • чаша прясно мляко – може и студено, и топло
  • 1 банан
  • 1 супена лъжица фъстъчено масло
  • 2 супени лъжици неподсладено какао
  • 1 пакетче ванилия или пък половин супена лъжица екстракт от ванилия

Ако времето навън е топло можете да добавите и няколко кубчета лед, защото това мляко е вълшебно, може и да разхлажда, и да затопля.

Ще ви трябват и вилица и купа.

Как се приготвя:

Първото, което трябва да направите е да обелите банана, да го сложите в купата и да го смачкате с вилицата на колкото се може по-гладка смес, като пюре. За тази цел даже ще е добре да използвате по-презрял банан. Колкото по-мек е толкова по-лесно става. След това просто го смесете с фъстъченото масло и ванилията. Накрая изсипвате всичко в чашата мляко и разбърквате добре. След това добавяте и какаото и пак разбърквате, докато се разтвори напълно.

Това е всичко, можете да го консумирате веднага. Прекрасно, нали? Има и още по-лесен начин за приготвяне: ако вкъщи имате пасатор или друг кухненски робот просто молите някой възрастен да смеси всичко в него. Така пък става още по-бързо, но дори и да го направите по първия начин, ефектът е гарантиран и най-хубавото е, че можете да го пиете винаги и по всяко време!

Вижте още:
Горещ шоколад по нов начин
Приказно вкусен карамелен горещ шоколад
Сладката история на шоколада
Да поканим лятото с вкусен замразено-горещ шоколад
Белгия – страната на шоколада



Коментари
1 коментар

Елина Куцарова, 10 г.,

Публикувано на 02.03.2017

Здравейте! Много лесна рецепта. Сигурно е много вкусно. Ще го опитам.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град