малък готвач

Начало | малък готвач | Шоколадови бонбони от макарони

Шоколадови бонбони от макарони

Аз детето | 2016-07-18

Шоколадови бонбони от макарони

Днес е идеален ден да опитате тази нова и интересна шоколадова рецепта. Обичате шоколадови бонбони, нали. А яли ли сте някога бонбони от макарони? Не? Днес е идеален ден да ги опитате.

Необходими продукти:

  • 1 пакет макарони
  • 2 млечни шоколада
  • тава
  • хартия за печене и лъжица
  • кокосови стърготини по желание


Начин на приготвяне:
1. Сложете в вода на котлона да заври. Най-добре някой възрастен да и помогне затова. След това сложете вътре макароните за да се сварят. Това трябва да стане за около 20-25 минути.
2. Докато макароните са варят вие можете да разтопите шоколадите. Начупете ги на парченца и ги поставете в подходяща за микровълнова купа. Пуснете ги за 30 секунди, след това извадете, разбъркайте и пак ги включете за 30 секунди. Правете това, докато шоколадът на се разтопи напълно.
3. След като макароните са сварени, помолете мама да ги отцеди във водата и да ги сложи в купа. Към тях добавете разтопения шоколад и разбъркайте хубаво. Трябва макароните изцяло да се объркат с шоколада и да станат "шоколадови".
4. Върху тава постелете хартия за печене.
5. С лъжица загребете от макароните с шоколад и поставете върху хартията за печене. Така направете с всички макарони, така че хартията да се изпълни с купчинки с макарони и шоколад. Оставете за 2 часа в хладилника да стегнат.
6. След това по желание можете да ги украсите с кокосови стърготини или пък да ги оставите така. И така са достатъчно интересни и нестандартни бонбони.

Опитайте още:
Бонбони от целувки
Какаови бонбони
Бонбони на клечка
 



Коментари
3 коментара

ралица абаджиева, 10 г.,

Публикувано на 23.05.2014

Ще ги направя дано станат

Ивелина , ,

Публикувано на 23.05.2017

идеята е много хубава ще я направя. Но забелязах че във това изречение липсва думата,,това" След сложете вътре макароните за да се сварят.

От редакцията: Благодарим ти, че ни казваш, сега ще го поправим.

Бела и конете 13г , ,

Публикувано на 12.08.2022

Много са хубави!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град