сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Само с няколко трика на баба можете да направите великденските яйца ярки и красиви

Само с няколко трика на баба можете да направите великденските яйца ярки и красиви

Аз детето | 2018-03-23

Само с няколко трика на баба можете да направите великденските яйца ярки и красиви

Погледнете тези ярки, красиви и идеално боядисани великденски яйца. Изглеждат така, сякаш за тях са отделени много часове и някакви специални средства за боядисване. Истината е, че изобщо не е така. Те стават много бързо и са боядисани с най-обикновената боя, но след това върху тях са приложени няколко лесни трика, които почти всеки знае от баба си или от мама, която пък също ги знае от своята баба. Може би и вие също ги знаете, но е добре да си ги припомните за идващия Великден!

Първо ще ви трябват обикновени бои на прахчета. Трябва да ги приготвите според инструкциите, но най-често те просто се правят като ги разтворите в определено количество топла вода и малко оцет. Най-хубаво ще се получи ако яйцата ви са с бели черупки. Естествено предварително твърдо сварени. След това просто ги поставяте в боята и ги оставяте да престоят определено време. Имайте предвид, че колкото по-дълго стоят в боята, толкова по-тъмен става цветът. Така че вие решете светло или тъмно искате да ги боядисате.

След като ги извадите от боята разбира се трябва да ги оставите да изсъхнат, това става най-лесно като просто ги поставите в кутията с която сте ги купили. Идеална е за целта. Обикновено им трябва около половин час. Дори и в този случай цветовете вече са хубави, но и ето я и най-голямата тайна: могат да станат още по-ярки. За целта просто напоете едно памуче с малко оцет и малко олио или зехтин и минете всяко яйце с него. След това оставете за около още 10 минути да попие и готово.

Красиви, блестящи и ярки! Нямат нужда от никакви ваденки, стикери или специални техники за боядисване!

Още куп интересни идеи за Великден можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град