сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Състезателни колички от хартия

Състезателни колички от хартия

Аз детето | 2018-03-14

Състезателни колички от хартия

Какви красиви колички, нали? Не могат да се движат наистина, но пък служат като чудесна украса за стаята или подарък за приятел, които харесва количките. А и се правят много лесно и с много малко материали.

За тези прекрасни колички ще са ви необходими:
няколко ролки от тоалетна или кухненска хартия – колкото повече ролки имате, толкова повече колички ще направите
лепило
ножица
водни боички
картон
молив
стар вестник
пергел

Какво се прави:
Добре е първо да подготвите ролките от тоалетна хартия, за да има време да изсъхнат. Постелете стар вестник на масата, това се прави, за да не боядисате и нея случайно. След това с водните боички оцветете изцяло ролките, целите трябва да се покрият с боя. Цветът е по ваш избор и ги оставете да съхнах. Ако имате и място където грее слънце, можете да ги поставите там, така ще изсъхнат по-бързо.
Докато това става, вземете картон и с пергел начертайте еднакви кръгове – това ще са гумите на количките. Ако пък не можете да работите с пергел или нямате, капачка от буркан също ще свърши работа. Помнете, че трябва точно да пресметнете колко гуми ще ви трябват – за всяка количка ще са нужни по четири. След като сте пресметнали и очертали необходимото количество, внимателно изрежете кръгчетата. Сложете и тях на вестника при ролките и ги оцветете в черно и бяло. Бяло кръгче по средата и черно до него.
След това, ако ролките вече са изсъхнали, направете малко отворче от горната им страна, както е на картинката. Ако ви е останал още картон можете да изрежете и залепите и малки воланчета. Нарисувайте и още детайли на колите – емблема, състезателен номер и каквото още мислите, че трябва да има една истинска състезателна кола. След това от четирите страни с помощта на лепило залепете и гумите.
Оставете отново всичко да изсъхне и готово, вече имате почти истински състезателни коли. 

Направете си още:
Горичка от хартия
Животни от лъжици и хартия
Как да си направим цвете от хартия?
Украса с рибки от хартия
Забавно бухалче-полилей



Коментари
2 коментара

evgeniq kenderova, 9 г.,

Публикувано на 03.03.2014

mnogo sa xubavi teq koli

sonq kenderov, 7 г.,

Публикувано на 08.03.2014

ideqlnoe

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град