сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Щурият заек – най-веселата поставка за най-красивите великденски яйца

Щурият заек – най-веселата поставка за най-красивите великденски яйца

Аз детето | 2018-03-28

Щурият заек – най-веселата поставка за най-красивите великденски яйца

Великден все повече наближава и сме сигурни, че вече не само знаете как да боядисате яйцата и сте събрали някои интересни техники, които искате да опитате, но дори и сте купили подходящите боички и вече нямате търпение да започвате да боядисвате. Разбира се до този вълнуващ момент все още има време, а и дали сте помислили за нещо друго, което също е важно. В какво ще сложите най-красивите си великденски яйца? Естествено винаги можете да ги поставите в някоя купа, но не мислите ли, че такива красиви произведения заслужават по-специално внимание. Например специални поставки за яйца, които ще осигурят и още повече весело празнично настроение. При това се правят много лесно – малко изрязване, принтиране, сгъване и лепене и са готови.

Вие готови ли сте да си ги направите? Тогава ще ви трябват: ножица, лепило, картон, молив, принтер или цветни моливи ако нямате принтер и това е всичко!

Ето и как да си ги направите:

Внимателно разгледайте този шаблон, ако можете си го принтирайте, ако не – просто го прерисувайте, сигурни сме, че няма да ви затрудни. От един шаблон ще имате само една поставка, но се правят бързо, така че лесно можете да си направите и други.

После разбира се го оцветете, ако принтерът ви не е цветен. Можете както ние сме го измислили или пък с ваши цветове. След това го изрежете разбира се и внимателно го очертайте върху парче картон. Това се прави, за да е по-здраво и да държи яйцето както трябва. След това просто намажете гръбчето на хартията, където не е рисунката и там залепете картон, изрязан със същата форма.

Изчакайте около 5-10 минути лепилото да изсъхне и накрая остава само да сгънете и да залепите двете части. Сгъването е лесно – просто следвайте трите пунктирани линии. Важното е да сгъвате навътре, така че неоцветената част да остане отвътре. Иначе ще имате един картон с форма на заек, а не това точно е целта ни.

Накрая остава и да сглобите поставката, което също е лесно. По-малката част залепете за тялото на заека, като просто залепите двата края, които леко сгънахте за задната част на зайчето, така че да се получи пръстен, в който можете да сложите яйцето. Оставяте да изсъхне още 5 минути и готово. Щурият заек може да държи вашите красиви яйца и да внесе още по-весело настроение.

Знаем, че така описано звучи бавно, но тези поставки се правят много бързо, ние просто ви го описахме с подробности, за да се получат по най-красивия начин. Щом започнете да ги правите ще видите колко бързо се получават!

Поставката е измислена със съдействието на Elaine Turola



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град