сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Интересни великденски яйца в поантилизъм стил

Интересни великденски яйца в поантилизъм стил

Аз детето | 2018-03-19

Интересни великденски яйца в поантилизъм стил

Изведнъж осъзнахме, че тази година Великден се пада на 8-ми април. Леле... Пък ние си мислехме, че имаме много време да събираме великденски идеи, да ги изпробваме и да споделим с вас тези, които са се получили най-добре. Особено за боядисване на яйцата и най-вече за тях. Все пак кой не иска да направи красиви и интересни великденски яйца. За щастие си запазихме няколко резервни и изпробвани идеи от миналата година. Не ги запазихме наистина, просто нямахме време да ги споделим, но ето пък че сега идва моментът за първата. Получава се идеално. Можете да си направите много красиви яйца в поантилизъм стил.

Питате какво е поантилизъм стил? Това е изкуството да използвате точки, за да създадете определена картина. Всъщност това си е цял стил от живописта, но става идеално и за великденски яйца. Много е лесно, но създава великолепни и красиво боядисани яйца. Ето и как можете да си го направите!

Разбира се ще ви трябват сварени яйца, а също и бои за тях разтворени според указанията. Лично за нас обаче най-добре е да си вземете гел бои, които си идват направо с подходящите опаковки и просто ги топите в топла вода и отрязвате крайчето. Ако използвате обикновени, които се разтварят в топла вода имайте предвид, че ще ви трябва и четка за рисуване. Също и стикери – те са много важни. Може да не са точно за яйца, просто лепящи се стикери с форми на звездички, цветя и каквото друго ви харесва.

След това е много лесно! Залепете стикера някъде върху яйцето – най-добре по средата. Поставете го в поставка или в кутията, където всяко яйце си има гнездо за по-лесно и започнете да правите точки с избраната боя по него около стикера. Можете да смесите и няколко цвята. Можете да направите цялото яйце на точки, като около стикера ги сгъстявате все повече и повече или пък да направите гъсти точки само около него. Техниките са много, но резултатът винаги е красив.

Накрая просто изчаквате боята да изсъхне, отлепяте стикера и красота! Вижте само какви великденски яйца имате!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град