сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Красиво сърчице с квилинг – идеалното допълнение към подаръка за мама

Красиво сърчице с квилинг – идеалното допълнение към подаръка за мама

Аз детето | 2018-03-02

Красиво сърчице с квилинг – идеалното допълнение към подаръка за мама

Ех, 8-и март! Така вълнуващ ден за жените, за всички майки и за вас. Тези, които ги обичате най-много и ще им подарите най-красивите и прекрасни неща. Не се съмняваме, че вече сте избрали някакъв интересен подарък, опаковъчна хартия, картичка... Но някак си не го чувствате достатъчно персонално. Въпреки цялото ви старание подаръкът ви се струва някак си обикновен... Не се притеснявайте! Имаме една елегантна идея, която ще направи дарът за мама наистина специален. Предложението ни включва малко хартия, малко забавление и едно стилно сърце направено с квилинг!

И така... какво точно е квилинг? Това е форма на изкуство от която чрез цветни хартиени ленти сгънати по различни начини се правят различни рисунки или по-точно декоративни дизайни. Той е същият като рисуването, но е малко по-обемен и много по-впечатляващ. Така че ако направите такова сърце за мама и го сложите към подаръка, със сигурност ще я впечатлите и ще ѝ покажете точно колко много я обичате.

Хайде тогава.... нека се забавляваме! Преди това обаче ще ви трябват следните неща:

  • картон
  • цветна хартия (за да е наистина интересно ще ви трябват поне 5 различни цвята)
  • ножица
  • молив
  • лепило
  • 2 клечки за уши или за зъби
  • линия

Ето и как да го направите:

Първо нарисувайте сърце! Можете да го нарисувате директно с молив върху картона или пък да се упражните на лист и след това да изберете най-хубавото и да го очертаете. Само помнете, че сърцето трябва да е достатъчно голямо и да го нарисувате по средата на картона!

Второ: изберете си един цвят от който ще направите сърцето. Съветваме ви той да е ярък! Розов, червен или жълт! След това сложете линията и с нейна помощ премерете около 1,5 сантиметра ширина. Трябва да имате поне три такива линии. Очертавайте всичко с молив. След това внимателно ги изрежете по очертанията.

Трето: Вземете някакво излишно листче хартия и върху него изстискайте малко лепило. След това внимателно потопете в него клечката за зъби или уши и намажете ръба на малките хартийки, които изрязахте преди малко. След това ги огънете и ги залепете върху сърцето, което очертахте. Ако случайно не ви стигнат не се притеснявайте. Можете да изрежете още и просто да продължавате да лепите по същия начин, докато очертаете цялото сърце. Няма да си личи!

Четвърто: сега просто е ред да го украсите с квилинг. За целта отново изрежете тънки линии от цветна хартия. Този път няма нужда да мерите чак толкова точно. Единственото, което трябва да знаете е, че не трябва да прекалявате с дебелината. След това с помощта на втората клечка за зъби или уши ги навийте по различни начини. Някои може да са изцяло навити, други само в единия край, а трети може да са навити и леко смачкани след това. Можете дори да залепите няколко лентички от различни цветове една за друга или пък да ги сгънете на две и да ги лепите една в друга!

Пето: Сега просто отново мажете ръбчетата им с лепило и ги залепвате на картона около сърцето както на вас ви харесва!

Шесто: Оставяте малко да изсъхне и сте готови! Можете вътре в сърцето да напишете мило послание за мама или пък да го оставите така. При всички случаи ще бъде много красиво и тя много ще го хареса, най-вече защото сте го направили сами!

Вижте и още няколко интересни идеи за подаръци за мама:
Зарадвайте мама с вкусен подарък
Десет неща, с които да доставим истинско удоволствие на мама за празника



Коментари
3 коментара

mesune pro, 8 г.,

Публикувано на 01.04.2020

много е красиво но дали ще се получи ?

От редакцията: Ако не бързаш и го правиш спокойно няма как да не ти се получи.

BGC GG, 8 г.,

Публикувано на 01.04.2020

Много е красиво сърцето. Прекрасно е. Ако не се получи? Но щом вие сте го направили може и аз да го направя.

От редакцията: Разбира се, че можеш – не се съмнявай. Квилингът не е трудна техника, просто трябва да си внимателен и да имаш търпение с нея и всичко се получава.

BGC , 8 г.,

Публикувано на 01.04.2020

Много е красиво сърцето. Прекрасно е. Ще го хареса и то много. Вие сте го направили много хубаво. Не знам дали и аз ще оспея.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град