интересно

Начало | интересно | Пъзелите реши и книгата прочети!

Пъзелите реши и книгата прочети!

Аз детето | 2016-08-08

Пъзелите реши и книгата прочети!

Единственият недостатък на добрите книги е, че свършват преди да сте се усетили, а на вас ви се иска да има и още, и още и приключенията и светът, в който сте се озовали без багаж и докато сте още в удобното легло, диван или дори люлеещ се стол никога да не свършва. А понякога пък може да ви се е струвало, че историята е интересна, но липсва част от приключението. Има нещо, което би могло да се добави. Това няма да ви се случи с тази странна книга-пъзел на дизайнера Брадли Уайтни, наречена Codex Silenda. Въпреки че книгата има само пет страници, ще трябва да решите сложни механични пъзели, за да можете да преминете през всяка от тях. Книгата е направена изцяло от дърво, изрязано с лазер – и е неповторимо предизвикателство. Историята разказва за ученик на Леонардо да Винчи, който попада на подобен том в ателието на известния изобретател.

Codex Silenda не е просто единичен прототип, по който всички фенове на пъзелите и книгите да точат лиги. Уайтни планира да произвежда творението си масово, за което разбира се трябват пари, а към кого се обръщат всички в подобни случаи? Kickstarter! Добрата новина е, че кампанията в сайта за групово финансиране вече е надминала три пъти целевия си бюджет от $30 000, така че има голяма вероятност книгата-пъзел да се случи. Можете да си поръчате предварително копие за 125 долара, но ще трябва да си го сглобите сами, защото всички предварително сглобени книжки са разпродадени за по 150 долара всяка.

Книгата е наистина много интересна и забавата с пъзели започва още от самото начало! Още на корицата има странно механично око, което трябва да отворите, за да отгърнете и на първата страница. На втората пък ви очаква въртящ се лабиринт с клечки, който освен че трябва да решите, трябва и първо да намерите, защото е скрит от погледа ви. Третата страница е пълна със зъбни колела, които трябва да наредите по определен начин, за да се завъртят и текстът да се покаже. На четвърта страница книго-пъзело-любителите ги очаква главоблъсканица с 14 плъзгача, които трябва да бъдат перфектно подравнени, за да се отвори последната страница. Последната е с нещо като ключалка. Тя е най-лесната, както твърди създателят на книгата, защото ако решите всичко и стигнете дотук, то вие ще сте герой.

Ето това е една книга, която никога няма да ти доскучае!

Снимки: mymodernmet.com

Вижте още:
Кой е написал първата книга на света?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град