интересно

Начало | интересно | Няколко забавни факта за „Търсенето на Дори“, които със сигурност не знаете

Няколко забавни факта за „Търсенето на Дори“, които със сигурност не знаете

Аз детето | 2016-07-15

Няколко забавни факта за „Търсенето на Дори“, които със сигурност не знаете

След 13 дълги години, в които поколения деца чакаха да видят продължението на любимия си филм за интересното рибешко царство, то най-накрая желанието се сбъдна. „Търсенето на Дори“ – всеки знае, че така се казва новият любим филм за стари познати и нови непознати герои. Вече със сигурност и всеки от нас го е гледал и заедно с малката синя рибка сме се вълнували, малко сме тъгували и много сме се смели на щуротиите и приключенията ѝ. В чест на филма, а и защото сме сигурни, че много от вас не знаят това, ето няколко забавни факта за Дори! Просто продължете „да плувате“ надолу по страницата и да научите едно или две неща за любимия филм!

Създателите на филма са учили психология, за да разкажат историята по-правдоподобно

След събитията в първия филм, Дори намира нов дом при любящите баща и син – Марлин и Немо. За да се разбере по-добре как тя ще се приспособи към новото си семейство и за да не изглежда историята напълно лишена от всякаква логика и абсурдна, аниматорите и режисьорите на филма са учили психология в продължение на 4 години преди да преминат към направата на филма.

Нов Немо

В оригиналното озвучаване преди цели 13 години, малката рибка клоун е получила гласа си от Александър Голд, който тогава е бил на 12 години. Но сега той вече е на цели 23. Много дълго тонрежисьорът се е чудил какво да прави с това – първо мислел да променят и самия Немо или изобщо да го няма във филмчето, после решил да преработи гласа на Александър и да го направи по-тънък, но и това не се получило, защото звучал така все едно е дишал хелий. Накрая децата на режисьора са дали най-логичната и проста идея, за която обаче никой не се е сетил – да наемат друг 12-годишен. Така намират Хейдън Роленс, който обаче е бил задължен да запази тайната за филмчето от всички, дори от приятелите и семейството си преди то да е излязло по кината. Представяте ли си колко трудно е било да пази такава голяма тайна?

Много импровизации

Пак ще си поговорим за озвучаването. Забавно е да се знае, че Марлин, озвучен от комика Албърт Брукс, всъщност изобщо е нямал сценарии по който да говори, всичко, което е казал от името на Марлин е било чиста импровизация, просто защото отначало било предвидено Марлин да не казва почти нищо и режисьорите решили, че няма нужда от сценарии за него.

Беки е кръстена на едно от децата на сценариста

Ясно е, че името на дъщеря му също е Беки. Да не говорим, че той твърди, че е взел и доста от характера ѝ, за да създаде щурото пиле. Тя също е така щура и доста странна птица, твърди баща ѝ.

Китският език

Първо трябва да знаете, че надежда е научила Дори да говори китски. Но още по-интересното е, че това наистина е езикът на китовете, поне такъв, какъвто го чуваме ние. Създателите на филма са слушали десетки записи със звуци от различни морски животни, преди да решат какъв точно да е езикът. Със същия успех можеше и да е делфински или акулски.

Ханк има седем пипала поради една причина
 
Пипалата и тялото на любимия наш герой Ханк всъщност са били нарисувани отделно и когато е трябвало чрез компютър да бъдат съединени се оказало, че има място само за седем от предвидените 16 пипала.

Рисуването на Ханк

Вече ви казахме за сглобяването на октопода Ханк. Но знаете ли, че за цялото му създаване, за нарисуването на всеки един детайл от пипалото до цвета са работили 10 човека едновременно, на които е отнело около 22 часа да направят Ханк такъв, какъвто го виждаме...

Редактирани са общо 103 сценария

На редакторите участващи в „Търсенето на Дори“ също не е било лесно. За всеки отделен герои и всяка по-значима сцена е имало отделен подробен сценарии, така че те е трябвало да прочетат и редактират общо 103 сценария, всеки от които с поне 60 страници.



Коментари
2 коментара

Александра Русева, 8 г.,

Публикувано на 16.07.2016

Як факт за филма

Яница Николова , 12 г. г.,

Публикувано на 28.07.2016

Тези факти са много хубави. Аз четох много за филмчето и героите и това ми помогна да узная още неща. Тази работа която вършите винаги ми е харесвала.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град