интересно

Начало | интересно | Весело пътешествие в света на задачките

Весело пътешествие в света на задачките

Аз детето | 2016-07-31

Весело пътешествие в света на задачките

„Книги с мисия: превръщат страховитата математика в забавление, а всеки малчуган – в суперумник!" – това са книгите от хитовата поредица „Математика за лека нощ“! Те ни учат на математика докато се забавляваме, но и не само това. Разкриват ни различни интересни факти за света около нас, отново докато се забавляваме. Те са като малки приятни енциклопедии, с които сънищата ни ще бъдат приятни и малко по-умни.

Всички знаем колко важно е родителите да четат на децата си преди сън. А къде остава математиката? „Математика за лека нощ“ е поредица от детски книги, насърчаващи ранното развитие на математически умения и интерес към точните науки. Книгите са създадени от Лора Овърдек и илюстрирани от Джим Пейлот. Лора, която има бакалавърска степен по астрофизика от „Принстън“ и магистърска степен по бизнес администрация от „Уортън“, и съпругът ѝ Джон са големи фенове на числата и логическите загадки. Започват на шега да вмъкват задачки покрай приказките за лека нощ, които разказват на трите си деца, и скоро се ражда идеята за „Математика за лека нощ“.

В книжарниците вече можете да намерите и третата част на хитовата поредица. От нея ще разберете дали морковите винаги са били оранжеви? Може ли змията да изгуби езика си? По дърветата ли растат парите? Полезни ли са безалкохолните? В „Математика за лека нощ“ задачките и забавните факти се комбинират с лекота, за да се получи едно щуро и завладяващо приключение! Тази магическа формула превърна поредицата на Лора Овърдек в любима на хиляди любознателни хлапета по света, а и на техните родители.

В тази книга бие сърцето на истински гений! Авторката Лора Овърдек разкрива красотата и удоволствието от математиката и превръща задачите в любима част от детското ежедневие – далеч от училище и задължителните домашни, в най-уютната част от денонощието. – – Wall Street Journal

Децата ми всяка вечер надават вой за тази книга. Малко четене, малко математика, малко упражнения за ума... Обожават я. – – Кей Джей дел Антония, блогър



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град