игри за навън

Начало | игри за навън | Най-чудничките водни забавления с които да се веселите през лятото

Най-чудничките водни забавления с които да се веселите през лятото

Аз детето | 2018-07-05

Най-чудничките водни забавления с които да се веселите през лятото

Водата освен важна част от живота на нашата планета може да бъде и много забавна! Със сигурност не се сещате често за този факт докато си миете косата или пък пиете вода, но той си е там! Седи и чака да го видите! Независимо дали става въпрос за басейна, плажа или пък просто пред блока през лятото водата е най-задължителният аксесоар, играчка или както искате го наречете, за весели игри. Да не говорим и за факта, че всички деца обичат да играят с вода, но времето за тази дейност почти никога не е подходящо. Никога, освен сега! Така че преди лятото да е свършило опитайте тези водни игри и се постарайте да прекарате най-забавното и приключенско лято!

Опа... Забравихме да ви кажем, че идеите, които сме ви подготвили са и полезни и помагат за развитието на някои специални умения, които всеки човек трябва да притежава!

Джуджета и великани

Започваме точно с тази игра, защото тя отлично илюстрира колко забавни и активни могат да бъдат игрите във вода! Тя се харесва на всички без изключение, като за нея е най-добре да сте поне 6 деца. Може да се играе на плажа, на басейна или дори пред блока. Единствената разлика е, че за пред блока ще ви трябва воден пистолет или просто шише пълно с вода! Правилата са много прости! Избирате си един водещ – това може да е някой от вас или пък някой възрастен. Всички се нареждате около него, а той започва да изрежда различни думи – първите, които му хрумват. По някое време обаче трябва да каже и „джуджета“ или „великани“. При тази дума вие трябва или да се намокрите с вода на брега на морето, или да скочите в басейна, или просто да излеете малко вода от шише по себе си. Този, който направи това последен излиза от играта, а победил е този, който остане последен, тоест най-бързият. Това забавление е перфектно за развитие на концентрацията, а тя е много важна!

Мрежата

Тази игра вече е подходяща за истинската лятна почивка. Най-добре се играе в детския басейн или в морето, но водата трябва да е не по-дълбока от кръста на най-ниския участник! Това всъщност е гоненица, но водна гоненица. Ето и как се играе! Първо трябва да сте поне 5 човека, иначе играта просто ще свърши бързо. Дори да сте по-малко обаче не пречи да започнете! Сигурни сме, че и други ще искат да се присъединят към веселбата. Един започва играта, като гони останалите във водата. След като бъдете хванати се хващате за ръка, като едната ви ръка остава свободна и продължавате да гоните останалите. Така всеки се хваща за ръката на другия, докато не остане само един свободен – именно той е победителят. Бонусът на тази игра е, че благодарение на съпротивлението на водата няма да тичате много, но ще се раздвижите повече от обикновено и докато играете ще установите, че сте си направили една хубава тренировка. Единственото условие е да сте на плиткото, за да е безопасно.

Блуждаещата мишена

За тази игра трябва да имате топка, но нека тя е голяма и надуваема, точно като за лятна игра. Тя специално е най-подходяща за басейна и е поне за 10 деца. Всички влизате смело в басейна и се нареждате в кръг! Един от вас застава по средата на кръга, а целта е да не бъдете „ударен“ от топката. Можете да я избягвате или хващате, но само в рамките на кръга. Останалите участници пък могат да ви объркват като вместо да хвърлят топката си я подават един на друг. Тук победители няма, въпреки това е много забавно, а освен това играта развива сръчността, рефлексите и способността да работиш в екип!

Разбира се, която и игра да изберете не забравяйте, че трябва да се играе на плитко и даже да си сложите плувки, за да може игрите да останат само забавни!

А вие знаете ли други водни игри, споделете с нас и с останалите деца в коментарите!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град