игри за навън

Начало | игри за навън | Сапуна и боята пригответе и в цветно забавление се впуснете

Сапуна и боята пригответе и в цветно забавление се впуснете

Аз детето | 2018-05-30

Сапуна и боята пригответе и в цветно забавление се впуснете

Готови ли сте да се забавлявате навън на чист въздух и под приятните лъчи на слънцето и в същото време да творите цветни и красиви картини? Тогава побързайте и още сега се включете в нашето цветно забавление за навън. Ако трябва да сме честни смятахме, че то би се харесало на по-малките от вас между 4 и 8 години, но се оказа, че дори и Петя, която често ни помага да изпробваме идеите си е на 12, но тя също много хареса идеята. Даже доста си се забавляваше и прекара половин час рисувайки навън. Накрая дори ни даде единия цвят и играхме на морски шах. Ние определено не се досетихме, че можем да правим и това, а си беше много цветно и весело. Така че независимо дали искате да събудите твореца в по-малките си братчета и сестричета, да играете на морски шах или пък просто ей така, защото нямате нещо по-добро за правене, опитайте.

Цялата ни идея всъщност е проста, смесихме няколко обикновени неща на цветни течности, сложихме ги в бутилки от шампоани, балсами и такива с дупки каквито ни се намериха, излязохме навън и се забавлявахме. Пръскахме цветна течност с бутилките и рисувахме колкото си искаме. Да, след известно време боята изсъхва и картината изчезва, но това не значи, че не е забавно. Особено ако си направиш и малко снимки за спомен. Забавлението е гарантирано, така че сега ето и как точно да си направите тези боички за навън.

Ще ви трябват няколко купи в зависимост от това колко цвята искате. Ние си направихме оранжев, лилав, розов и жълт затова използвахме 4 купи, както и четири шишета с дупки, каквито намерихме. Ще ви трябва също вода, лъжичка, течен сапун и течна боя за храна с различни цветове. Ето и какво точно да направите!

Пълните около ¼ от купичката с вода. После добавяте 2 супени лъжици течен сапун, а накрая и няколко капки боя за храна. Колкото повече боя добавите, толкова по-наситен и тъмен ще стане цветът, така че вие решавате как точно ви харесва. Това правите за всяка купичка. След това бъркате енергично с лъжицата, докато водата се оцвети и внимателно я сипвате в бутилка. Това е! Сега от вас се иска просто да излезете навън и да се забавлявате, докато рисувате.

Последен съвет от нас: преди да започнете разклатете бутилките добре, за да стане пяна. Така боите ще са още по-интересни и ефектни!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град