игри за навън

Начало | игри за навън | В последните дни на лятото: забавна игра, която не бива да пропускате

В последните дни на лятото: забавна игра, която не бива да пропускате

Аз детето | 2018-09-04

В последните дни на лятото: забавна игра, която не бива да пропускате

Скучно ли ви е вече? Да, силно подозирахме, че е така. Лятото е много хубаво, но в един момент изиграваш всички игри за които си мечтал през цялата учебна година и изведнъж започваш да си мислиш защо пък да не започваме училище малко по-рано. Но не бързайте! Знаете ли, децата в Русия, Швеция и Финландия колко биха се радвали да имат още допълнителни няколко дни, вместо да започват на първи или 10-ти септември. Представете си само – прибирате се от море, планина или друга лятна почивка и хайде хоп – веднага на училище. Не звучи много хубаво, нали? Пък и има още толкова забавления, които не сте опитали. Ето сега ще ви предложим едно от тях. Благодарение на него не само ще оцените оставащите ви дни от лятната ваканция, но и ще съберете последните слънчеви лъчи и ще потворите на воля, за да подготвите въображението си за новите уроци. Вече нямате търпение да разберете за какво говорим? Да започваме тогава!

За тази игра ще ви трябват воден пистолет, ако нямате винаги можете да го заместите с друго пръскало или дори бутилка от шампоан. Необходими са ви също и лист хартия, водни боички и нещо на което да поставите листа. Ако имате платно за рисуване като на художниците ще е идеално, ако ли не, просто го залепете на някоя стена, дърво или пък го закрепете за парче картон и него облегнете някъде. Трябват ви също и няколко купички с вода в които да разтворите бои. Не е нужно да са всички цветове, дори само с три се получава страхотно. Просто потопете четка за рисуване във боя, след това във вода и след това пак във вода, и пак в боя, докато водата не се оцвети. Това е! Веселата игра може да започва.

Досещате се и без да ви кажем, че целта на играта е да направите най-хубавата и весела цапаница без да се приближавате до нея, а само чрез пръскане с вода върху хартията от известно разстояние. Купичките с оцветена вода естествено използвате за презареждане и за смяна на цвета. Това е. Пръскайте на воля и както ви дойде. Нямате си и на представа колко е интересно и какви красоти ще се получат накрая. И ако не ни вярвате, то ето вижте нашите „тестови пилоти“ колко се забавляват с тази игра!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град