игри за навън

Начало | игри за навън | Да поиграем гоненица в стил Пакман

Да поиграем гоненица в стил Пакман

Аз детето | 2018-09-14

Да поиграем гоненица в стил Пакман

Някои от вас може и да са играли Пакман, а други може дори и да не са чували за това нещо. Каквото и да мислите обаче запомнете, че Пакман е супер, той не е просто игра. Той се е наредил в краткия списък на едни от първите аркадни игри. Освен това е предизвикал наистина голям фурор по целия свят. Нещо, което в онези времена не е правила нито една подобна игра. Днес естествено Пакман вече не е чак така популярен до този ден... Защото днес смятаме да го възродим заедно с вас при това под съвсем нова форма. Най-вероятно няма да е така мащабно и ще го знаят само приятелите ви, но пък ще се забавлявате изключително много. Още по-хубавото е, че ще пренесем играта навън! Обичаме да го правим и предишните ни игри бяха доста успешни. Повече за тях можете да прочетете тук!

Сега е време и да добавим и Пакман към този кратък списък. Играта е забавна и за поне 7 деца така че спокойно можете да играете в голямото междучасие в училище. А защо не и в часа по физическо. В нея се тича доста така че сме сигурни, че учителят не би имал против да остави половината от часа за една забавна игра. Правилата са почти като на Пакман. Ето ги и тях!

Един от вас разбира се ще е Пакман, ще имаме и един „доктор“, а останалите от вас ще са духчетата. Най-подходящото място за игра ще е разчертано поле за футбол, баскетбол или тенис. Целта пък е съвсем проста – Пакман трябва да хване духчетата, а те да бягат от него. Условието обаче е, че можете да тичате само по линиите от игрището. Именно тук е „Пакман“ стила, който така харесваме. А ако някое духче е хванато то спира и стои точно там където е, докато „докторът“ не мине и не го размрази отново. Така играта може да продължи колкото искате. По принцип трябва да спре, когато остане само едно нехванато духче, което е победител, но това би могло да продължи и с часове. Така че можете и просто да спрете, когато искате. Тогава пък победителят ще бъде това духче, което е хващано най-малко пъти.

Който и вариант да изберете – гарантираме едно и то е, че ще се забавлявате много!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град