любими герои

Начало | любими герои | Хейзъл Грейс – най-смелото момиче в света

Хейзъл Грейс – най-смелото момиче в света

Малена Малчева | 2014-09-03

Хейзъл Грейс – най-смелото момиче в света

Моя любим литературен герой е Хейзъл Грейс Ланкастър от ‘’Вината в нашите звезди’’. Харесва ми как, въпреки смъртоностната ѝ болест, тя се радва на всеки един ден, защото той може да е последен за нея. Естествено, в някои дни тя изпада в носталгия и не излиза от тях цял ден. Тя преживява една много необикновена любов с Огъстъс Уотърс, който е бивш професионално-боледуващ както казва Хейзъл. След толкова много щастливи и романтични моменти с Хейзъл те заминават за Амстердам, за да се запознаят със писателя на любимата им книга ‘’Всевластна скръб’’ а именно – Питър Ван Хутен.Той се оказва тъпак, който ги гони от къщата им и след това Огъстъс казва на Хейзъл, че отново е болен. И си ги представям – двамата, седят си докато си плачат, но плачат заедно.
След няколко трагични момента Огъстъс умира и Хейзъл се депресира. Не може да приеме, че вече няма да я има тяхната малка безкрайност, в която попадали докато говорят по телефона с часове, докато не заспят.

Е, естествено Хейзъл не е единствената ми любимка от книгите и приказките. Аз също така много обичам Ина Арлерт от книгата която пиша в момента. Външно изглежда студена и груба, но се влюбва в ефрейтора на корпуса на съгледвачите – Ливай и когато е със него както той казва е ‘’външно студена и груба, но всъщност е малка и гушлива, точно като малко кученце’’.



Коментари
6 коментара

Давид , 13 г.,

Публикувано на 07.09.2014

Върховно, омагьосващо и изключително пътешествие е твоята творба! ;-)

Диляна , 14 г.,

Публикувано на 08.09.2014

"Вината в нашите звезди" на Джон Грийн е една великолепна книга! Истинска история за всесилната любов! Това не е банален роман за любовта, напротив. Това е история за два млади, които се научават да обичат, макар да са с единия крак в гроба. За мен "Вината в нашите звезди" е мъдър, дързък, трогателен и дори тежък роман, който заслужава да се прочете! ;-)

mimi ivanova, 14 г.,

Публикувано на 15.09.2014

vinata v nashite zvezdi e za deca na PONE 113 godini a ti na aaaaaaaaaaaaa 10?

лилия найденова, 16 г.,

Публикувано на 16.09.2014

Трабва да си на 113? добре. но трабва да си на 16+ за да четеш книгата и да на 10 технически няма право да я чете

Калина , 18 г.,

Публикувано на 12.03.2015

Книгата наистина е много интересна.Стана ми една от любимите :)

Александра Манолова, 14 г.,

Публикувано на 06.08.2017

Книгата наистина е страхотна. Заслужава си да се прочете. Мога да кажа, че това е любимата ми книга, наравно с "Чичо томовата колиба".

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град