любими герои

Начало | любими герои | Милата пчеличка Мая – най-необикновената пчеличка в целия свят

Милата пчеличка Мая – най-необикновената пчеличка в целия свят

Аз детето | 2014-11-03

Милата пчеличка Мая – най-необикновената пчеличка в целия свят

По света има милиони и милиони неуморни пчелички, които всеки ден от живота си неуморно се трудят, за да съберат нектар и прашец, така необходимите им продукти за направата на вкусния медец. Всяка сутрин те стават и кошерът им започва да бръмчи от работа и ако си мислите, че това на тях не им харесва – недейте изобщо не е така. Никак не се притеснявайте за тях, това е техният живот и те много си го харесват. Разбира се, между тези обитатели на кошера има и един необикновен, една единствена и уникална пчеличка, с която много деца по света са израснали и още много, като вас тепърва ще пораснат. Сетихте ли се вече за кой говорим. Ама разбира се, че за кой друг освен за нея – пчеличката на име Мая.

Макар да е родена през далечната 1912 година под умелото перо на писателят Валдемар Бонзелс, тя и досега не е загубила младежкият си и весел дух и не е спряла да мечтае за приключения, а точно обратното. От тогава до сега Мая е малка пчеличка на около седем години, която не е като другите. Тя иска и мечтае да живее сама извън кошера. За тази мечта тя се бори усилено и накрая успява да я постигне, макар и не съвсем. Така тя живее два живота – този в кошера, където винаги е добре дошла и този на полятата с най-добрите си приятели Уили, който също е пчела и скакалецът Флип. Те тримата изживяват най-невероятните приключения, за които повечето пчели дори и не смеят да мечтаят.

Само си представете какъв приключенски дух има Мая. Още от самото си раждане тя не слуша съветите на учителката си г-жа Касандра и още от съвсем малка пчеличка иска да проучи широкия свят. По време на своите приключения тя се среща и сприятелява с много насекоми, а най-интересното е, че дори е веднъж е била пленявана от стършели. Мая е и истински герой, защото точно така научава плана на стършелите да атакува родния и кошер и успява да го спаси. И това е само първото от многото и приключения.

Мая е малката любопитна пчеличка, която обича да изследва, да открива света, да учи за живота и да споделя своите открития и щастието си. Тя е една малка пакостница, пълна с енергия. Тя обича да лети малко над земята и да спира изведнъж, за да се вслуша и в най-тихия звук. Мая обича да задава въпроси за всичко и да научава за мистериите, които я заобикалят.

Мая е изследовател, на когото никога не му е скучно. Винаги готова за нови преживявания, тя търси удоволствия, усещания и открития. Да скача на трамплини, да открива редки цветя, да се наслаждава на спектакъла на природата, са също толкова важни за нея, колкото и да помага на другите. Но тъй като е дете, тя винаги има нови неща, които да научи. Мая усеща какво се случва в дадена ситуация, но и има интуицията да реши проблема, но тъй като е малка често предложенията ѝ са доста детински и с приятна откровеност. Тъй като не познава всички тайни на природата тя има нужда от Флип, който може да ѝ помогне. „Уроците ѝ в живота” са в резултат на героите, които среща и приключенията, които преживява.

Мая е пчеличка, която се грижи за другите, тя е мила и доверчива, винаги готова да помогне и със силно развито чувство за справедливост. Тя е винаги позитивна, не обича споровете и никога не се отказва докато на намери разрешение за проблем или конфликт.
 



Коментари
5 коментара

stefi , 4 г.,

Публикувано на 07.11.2014

stahotno

йордана стоянова, 7 г.,

Публикувано на 28.11.2014

искам да играя

rut atanasova, 11 г.,

Публикувано на 07.01.2015

mn qko be

viktoriq slav4eva, 8 г.,

Публикувано на 19.01.2015

kakvo pravi6

LILQNQ LILQNQ YLIQNOVA, 21 г.,

Публикувано на 28.04.2015

MNOGO E XUBAVO

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град