любими герои

Начало | любими герои | Матилда в света на книгите

Матилда в света на книгите

Кристина Маринова | 2014-09-02

Матилда в света на книгите

Тя е необикновено момиче. Изключително умно. Красиво. Смело. Има безгранично въображение. Може да смята на ум повече от действията в таблицата за умножение. Научава се сама да чете, и то много преди да тръгне на училище. Разбира книгите по-добре от родителите си.

Детските романи не са като тяхното шумно телевизионно шоу. Четенето е нещо съвсем различно. Измислените приключения са по-вълнуващи от истинските лудории на Пипи Дългото чорапче. Матилда на Роалд Дал прилича на Алиса в Страната на чудесата и в Огледалния свят. Както сънищата превръщат нещата от живота, книгите превръщат думите в красота, нежност, обич.



Коментари
6 коментара

Таня , ,

Публикувано на 02.09.2014

Хареса ми.Само едно изречение не разбрах:"Измислените приключения са по-вълнуващи от истинските лудории на Пипи Дългото чорапче.".Би ли ми го обяснила?Няма смисъл,лудориите на Пипи също са измислени,и става така,че се обезмисля цялото изречение. :-) Но така де,хареса ми като цяло! :-)

Давид , 13 г.,

Публикувано на 02.09.2014

Грабна ме твоята творба. ;-) Продължавай все така! :-)

Синем Ризова, 10 г.,

Публикувано на 04.09.2014

книгата ми беше по интересна от филма

Гергана Рускова, 10 г.,

Публикувано на 15.09.2014

Аз съм гледала филма 3 пъти и имам книгата. :) :) :)

Габриел , 8 г.,

Публикувано на 26.11.2014

Това е по хубаво от обикновеното.Нямам филма но съм чел книгата

Маргарита Иванова, 12 г.,

Публикувано на 23.08.2016

Хубава книга напомня ми на баба Ничка където даде на Елица да чете тази книга и една за филма: angry birds една бяла с розови кръгове на бузите пера на главата половината кафяви половината розови и на опашката има пера половината кафяви половината розови напишете на гугълът angry birds Матилда и ще я видите ако сте гледали angry birds в кината не го пишете а ако не сте ги гледали го напишете

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град