любими герои

Начало | любими герои | Невероятната Мери Попинз

Невероятната Мери Попинз

Асена Христова | 2014-08-29

Невероятната Мери Попинз

Друга моя любима литературна героиня е Мери  Попинз. В нашата читанка имаше откъс от книгата. Първо си помислих, че Мери е малко момиче. Един ден отидох в библиотеката, взех книжката в ръка и полетях в света на приключенията . Разбрах, че тя е гувернантка с магически способности.Сякаш аз също участвам в книгата, започнах да изживявам приказни мигове с Мери Попинз, Джейн и Майкъл, близнаците Джон и Барбара и Анабел. Аз чета книгите в различен ред, но ги разбирам и силно ме интригуват. Мери се появява и изчезва много загадъчно. Винаги, когато идва, всичко става по – хубаво и по – весело.  Но Майкъл и Джейн  не забравят да попитат дали ще си тръгне отново. Мери Попинз дава подсказки, които те се опитват да разгадаят, а също и аз, заедно с тях.

В  момента чета "Мери Попинз се завръща" и както другите  книги от поредицата,които съм чела, и тази ме вълнува и ощастливява. Наистина, Мери Попинз е малко строга и напълно влюбена във външния си вид, но притежава магически способности, които никоя друга гувернантка не може да има. Има и смразяващ син поглед, който понякога е плашещ. Прави всичко само с едно докосване, подрежда и чисти и спестява усилията на прислужницата Елън и готвачката Брил.Може да прави невероятни неща, като например да седи във въздуха или пък на главата си  и най –интересното е, че покрай нея и децата придобиват магически умения и могат също като нея да се премятат във въздуха, да лудуват и да правят магии. Само не казвайте на Мери Попинз, че е летяла и танцувала с тях, защото понякога макар и да е истина, тя отрича и погледът й предупреждава никой да не говори така. Всичките им приключения са интересни, весели и много увлекателни за четене. Всички са убедени, че Мери Попинз е прекрасна, дори и скорецът, който живее край детската стая го признава. Много от приключенията стават в парка, където почти всички неща са забранени,но посетителите се забавляват много. Там се проведе и празникът на сянката, където и Джейн и Майкъл получиха покана и сенките им празнуваха цяла нощ.Те откриват все повече и повече неща чрез разходките, игрите и вълшебните купони и празници, където всички познават Мери Попинз. Но щом чуе  впечатленията Ви, Мери Попинз ще Ви убеди, че сте сънували. Тя е много потайна и загадъчна, необикновена и обичана  гувернантка!     
 



Коментари
8 коментара

Цвети Каменова, 12 г.,

Публикувано на 29.08.2014

Много ми харесва! Браво, Асена! :-)

Давид , 13 г.,

Публикувано на 30.08.2014

Вдъхновяваща е творбата ти! ;-)

Диляна , ,

Публикувано на 30.08.2014

Вълнуващо! :) Браво, Аси! :-)

Таня , ,

Публикувано на 30.08.2014

Страхотно си се справила,както винаги!Браво! :-)

Анабет , ,

Публикувано на 31.08.2014

Отново поздравления и за избора на герой, и за самата творба. Въпреки това историята ти за Пиерета май ми допада повече ;-)

александра , 11 г.,

Публикувано на 01.02.2015

Книгата е мноооооооооооооого интересна.

тина лазарова, 9 г.,

Публикувано на 26.04.2015

обичам тази книга

Ивайла Христова, 10 г.,

Публикувано на 23.06.2017

иаз обичам тази книга

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град