игри в дома

Начало | игри в дома | Да нарисуваме Мики Маус лесно и красиво

Да нарисуваме Мики Маус лесно и красиво

Аз детето | 2015-02-02

Просто няма начин да не сте чували за Мики Маус и да не ви е любим. Няма човек в света, който да не го познава. Все пак най-малкото той е символ на „Дисни", а всички обичаме техните филмчета. Мики Маус, който младият Уолт Дисни нарисувал по време на едно свое пътуване във влак, се появява на екран за пръв път през 1928 година в Ню Йорк.
Успехът на Мики позволява на "Дисни" да постави основите на своята империя за развлечения, която в момента има атракционни паркове, прави филми, телевизионни шоу и видеопрограми и произвежда огромно количество съпътстващи рекламни стоки.
Мишокът се е снимал в над 140 анимационни филма, непрекъснато се появява на страниците на комиксите и на всевъзможни вещи – от часовници и играчки, до детски пижами. Даа, всички знаем за Мики и го обичаме, но какво ще кажете да си го нарисувате сами. Много по-лесно става отколкото си мислите. А рисунката можете да закачите в стаята си или да подарите на приятел. Така че вземете молив, гумича и цветни моливи и да започваме.
И като някои от нас не можете да рисувате много добре, хич не се притеснявайте, че това не е за вас. Само в няколко лесни стъпки, ще нарисувате такъв чудесен Мики, че сами ще се учудите от себе си.

Стъпка едно: да нарисуваме структурата на Мики Маус
Най-лесно е да започнем с основата за главата. Направете един голям кръг и под него крива линия. За по-лесно погледнете картинката. След това нарисувайте сечение на лицето – разделете го на четири равни части две линии „на кръст“. Вертикалната линия определя „центъра“ на главата, където ще се намира носа, а хоризонталната линия определя къде очите да бъдат нарисувани, за да са точно на мястото си.



Втора стъпка: основата на долната част на тялото
Тя се прави много лесно. Помните ли изкривената линия, която нарисувахте? Направете малък кръг около нея, така че само съвсем малка част от нея, точно до главата да остане без кръг.



Трета стъпка: тялото
Сега съедините кръга с главата с две леко изкривени линии от двете страни. Нека от тези две линии излизат и прави линии отстрани, с два малки кръга накрая – това ще са ръцете. Краката направете по подобен начин. От долната страна на кръга пуснете две линии и отново ги завършете с кръгчета, но малко по-големи, защото това ще са краката.



Довършване на тялото: по средата за линиите на краката и ръцете нарисувайте още една и довършете ръцете с два полукръга и палци.



Да довършим лицето:
На върха на главата добавете ушите – става много лесно – просто нарисувайте два полукръга. В долната половина на главата нарисувайте усмивка и леко я удължете. На върха на удълженото нарисувайте и малко кръгче за нос. Очите нарисувайте като направите овали в двете горни части на лицето. Нарисувайте и още едно малко овалче в носа, за да изглежда съвършено. Забележете, че между очите и ушите стои легнала цифра три, наревете и вие същото. След това е необходимо да направите две малки кръгчета в очите. Зелената линия, която виждате на нашата рисунка показва как да нарисувате езика. Също така не забравяйте да довършите и брадичката.



Детайлите:
Когато сте готови с всичко, остава да нарисувате детайли на лицето и дрехите, както и една тънка линия за опашка, както се вижда на рисунката.



Последна стъпка: след като сте направили всичко това, остава да оцветите вашият Мики Маус и да му добавите подходящ фон и това е всичко.

Ето, че вече знаете как да нарисувате символът на „Динси“ бързо, красиво и лесно!

Вижте още:
Магическите рисунки на Мики Маус
Подложката за мишка на Мики Маус
 



Коментари
15 коментара

steisitoo mihailova, 10 г.,

Публикувано на 08.02.2015

perfekten sait!!!!!

петя димитрова, 10 г.,

Публикувано на 09.02.2015

Много ми харесва да се забавлявам рисувам и чета забавни и полезни неща в този сайт.Това е най доброто нещо за добрите деца.Най много ми харесва това че децата всеки ден могат да правят най забавните неща с приятели и роднини.Ако някой приятел ме попита за някой сайт ще му кажа този....!

denis dereliev, 16 г.,

Публикувано на 14.02.2015

qko

azel yafes, 18 г.,

Публикувано на 16.02.2015

saytit vi e mnogo hubav i zabaven.

kristina ksenieva, 9 г.,

Публикувано на 16.02.2015

Mnogo sam dovolna.:-)

Мартина Стоянова, 12 г.,

Публикувано на 03.03.2015

Както винаги Мики е лесен за рисуване.На мен ми е хипер лесно да го нарисувам :)

гергана минова, 10 г.,

Публикувано на 03.03.2015

``аз детето,, е най-хубавият саит в които съм влизала тук е много интересно и забавно обичам "аз детето,,

vera zoeva, 8 г.,

Публикувано на 17.03.2015

iskam da napravq tozi miki mals

тина л, 9 г.,

Публикувано на 22.04.2015

този начин за рисуване на мики маус е велик

qnko kenderov, 8 г.,

Публикувано на 17.06.2015

super miki

evgeniq kenderova, 10 г.,

Публикувано на 17.06.2015

super elegaten miki mals :* :

Яница , 8 г.,

Публикувано на 04.11.2015

оооооооооооооо мноого якк наачин заа рисункииии.

гергана димитрова, 24 г.,

Публикувано на 26.10.2016

детето ми много обича тази рисунко

МИЛКА ХРИСТОВА, 12 г.,

Публикувано на 06.03.2017

много ми харесва този сайт бих ви дала някакъв савет,но вие знаете най-добре

От редакцията: Здравей, радваме се, че ти харесва сайта ни. А съвети и критики или похвали винаги приемаме от посетителите, така сайта ни става още по-добър и привлекателен. Така че ако решиш да ни пишеш можеш да го направиш тук или на info@az-deteto.com

valentin patazov, 8 г.,

Публикувано на 27.07.2018

az obicham da risuvam i az smiatam da nrisuvam freddy

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град