игри в дома

Начало | игри в дома | Футбол у дома

Футбол у дома

Аз детето | 2014-03-12

Футбол у дома

Обичате ли да играете футбол? Да, напълно ви разбираме – неслучайно футболът е най-популярният спорт в света. Сигурно ще ви е интересно да разберете, че съвременният футбол води началото си от Англия, където през 1863 година, след създаването на Футболната асоциация, са утвърдени първите правила на играта. Международните футболни състезания се координират от Международната футболна федерация (ФИФА), която е създадена през 1904 година. Най-престижното международно състезание е Световното първенство, провеждано веднъж на четири години. Днес обаче за друго ще става дума, правилата за футбол сме сигурни, че ги знаете.
Сега си представете как навън времето и много студено или пък вали, а на вас ви се играе малко футбол. Даа, случвало ви се е нали? На нас също, затова измислихме футбол у дома. Той не е чак толкова интересен колкото истинския, но става за убиване на времето, докато времето навън стане подходящо.

И така... Като за истински футбол ще ви трябват две врати – в случая два стола. Единия поставете в единия край на стаята, другия в другата. Трябва и топка, но нека е мека, за да не счупите нещо в къщи. Надуваемата ще свърши идеална работа. Домашният футбол може да се играе от един, двама, трима или повече. Ако сте повече от един се разделете на два отбора. След това всеки играч от отбора трябва да застане до своята врата-стол. И да се опита само с един удар да вкара топката в другата врата. А съответно на нея, трябва да има вратар. Така всеки и от двата отбора се редува да е и вратар и този, които ще опита да вкара. Всеки участник има право на три удара срещу вратата на противника. Накрая, който отбор е вкарал повече голове той печели играта. И ако сега кажете, че това много прилича на дузпи ще сте прави.

Накрая за спечелилия отбор можете да приготвите и изненада – сок, чай, бонбони или да пуснете любимата им песен. Може да не ви изглежда интересно, но опитайте, ще видите, че веднъж започнете ли играта времето ще мине неусетно.

Снимка: sxc.hu



Коментари
5 коментара

iana tigrova, 12 г.,

Публикувано на 18.05.2014

az sam pyrva

pami milkova, 10 г.,

Публикувано на 21.05.2014

* obicam futbolot 4 godinki az sam momice no mie lyubimiya sport

габриел желев, 8 г.,

Публикувано на 24.06.2014

аз обичам футбола много и аз даже в май том това е една компютърна игра си ссмених стаята за игри там всичко е като за футболно игрищедаже имам и ониформа на отбор по футбол както и да е много искам да играя футбол вътре може да е тясно но е забавно та когато вали сняг или е дъжд и е студено или ужасно горещо тогава не може да се играе навън но ще е страхотно

evgeniq kederova, 9 г.,

Публикувано на 26.08.2014

obi4am vydbyll mnogo go obi4am

ева гочева, 10 г.,

Публикувано на 14.05.2015

много яка игра

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град