малък готвач

Начало | малък готвач | Божествените моркови с грах на Джуди Хопс

Божествените моркови с грах на Джуди Хопс

Аз детето | 2016-12-28

Божествените моркови с грах на Джуди Хопс

Нали помните смелата Джуди Хопс от Зоотрополис. Тя е малкото зайче с големи мечти, което показа на всеки един от нас, че няма значение колко си голям, стига да си упорит, да следваш мечтите си. И най-важното – никога да не се отказваш и когато паднеш, да станеш отново. Затова обаче ти трябват и сериозни сили и то не само ако си заек. Морковите са полезни и за децата. Те съдържат много витамин А, който помага да станеш висок и силен. Така че сега споделяме с вас рецептата на Джуди Хопс за едни божествено вкусни моркови. Те са идеална гарнитура към всичко, а могат да се ядат и просто така. Опитайте!

Необходими продукти:

  • 2 големи моркова
  • 1 чаша грах – пресен, замразен или от консерва
  • 3 листенца мента
  • 1 супена лъжица масло
  • щипка сол

Как се приготвят:

Първо почистете морковите от горната и долната част и ги измийте добре. Това става най-лесно като просто отрежете малко отгоре и отдолу. След това ги нарежете на кръгчета или филийки, но да са тънки. Това става най-лесно с белачка за картофи. Все едно белите картофи.

След това включете котлона и сложете тенджера с вода. Ако още не умеете добре да използвате печката, помолете някого за помощ. Все пак правите нещо вкусно и здравословно, така че няма как да ви откаже. Сложете вътре морковите и изчакайте водата да заври, така ги варете около 10 минути, а след това добавете и граха за още десет. Ако пък е от консерва, ще му трябват само пет. След това внимателно изваждате граха и морковите и ги слагате в чиния. Към тях добавяте 1 супена лъжица масло и щипка сол. Разбърквате леко, за да се разтопи маслото и отгоре поръсвате с накъсани 3 листенца мента.

Сервира се топло и несъмнено е много вкусно! Джуди Хопс ви го гарантира, а знаете, че ако не вярвате на думата на един заек полицай, то няма на кого другиго. ;-)

Джуди ви препоръчва още и:
Ароматен морковен кекс
Интересна морковена супа за студени дни



Коментари
1 коментар

gergana dimitrova, 8 г.,

Публикувано на 05.01.2017

защо не направите конкурс за филмчето Гарфилд

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град