Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Google не служи само за търсене: пет неща, за които можете също да го използвате

Google не служи само за търсене: пет неща, за които можете също да го използвате

Аз детето | 2019-04-16

Google не служи само за търсене: пет неща, за които можете също да го използвате

Google отдавна не е просто сайт или търсачка. За нас той се е превърнал в синоним на търсенето на информация в интернет. Знаете ли обаче, че преди неговото създаване в интернет е имало, а и все още има, някои и други търсачки, които вършат същата работа. Тогава какво е направило именно Google толкова популярен? Има много неща, но на първо място – лесното му използване и многобройните останали функции, които предлага. Нали не сте си мислили, че той може само да търси ключови думи? В такъв случай ви предлагаме да опитате още няколко неща, които със сигурност ще ви изненадат, а кой знае, може един ден да се окажат полезни.

В Google Translate има функция „Manual", която ви позволява да рисувате символи или букви. Тя се активира от иконата на молив в долната част на прозореца за въвеждане на текст. Благодарение на тази функция може да въвеждате над 80 различни езика, без да се налага да изтегляте специална клавиатурна подредба.

Търсите в Google десетки пъти всеки ден, нали? Това е неизбежно. Много пъти, вместо да помислим, просто отваряме Google. Представете си, че търсенето ви е свързано с някакво изображение/снимка/картина. Например имате снимка на някакво място и не знаете къде се намира то, или пък гледате снимка на животно, което не ви е познато, или може би искате да обясните нещо с образи, които са подобни на други, които вече имате? Решението е просто. С търсене в Google Images всичко, което трябва да направите, е да плъзнете тази снимка в лентата за търсене.

Google Assistant има приложение за разпознаване на музика, подобно на Shazam. То ще ви каже коя песен слушате в рамките на секунди. Случвало ли ви се е да слушате музика, докато играете, четете, пътувате, и изведнъж започне песен, на която не ѝ знаете нито името, нито изпълнителя, а много ви харесва? Е, добрата новина е, че има решение на този проблем. Услугата с изкуствен интелект на компанията може да улесни значително навигацията със смартфоните и откриването на съдържание в интернет. Следващия път, когато чуете приятна песен, можете просто да попитате „What`s this song?“. Assistant ще отговори с име на изпълнителя и песента, дата на дебют и линкове към Search, YouTube и Play, за да ви улесни, ако искате да си свалите парчето или да го чуете отново. Услугата е в процес на популяризиране по света.

Можете да настроите таймер всеки път, когато искате. Когато времето изтече, ще чуете звука на алармата. Независимо дали играете с приятел онлайн, или ви предстои важна среща, таймерът е сред най-полезните услуги на компанията. Напишете желаното време, последвано от думата "timer" – например eight minutes timer.

Всеки се нуждае от почивка. Представете си, че нямате достатъчно време, за да излезете на разходка или дори да прочетете една глава от книгата си или пък да пускате игра, която може да бъде прекъсната по средата от учителя, който обявява началото на часа и вие да изгубите напредък, който ви е отнел дни. Ето ви няколко симпатични игри, с които да разпуснете, без да се налага да ги инсталирате. Просто напишете в търсачката: Tic-Tac-Toe или Atari Breakout, или Solitairе, или Pac-Man, или Snake.

Вижте и още няколко интересни неща за търсачката:
Аз съм на 7 години и искам да работя в Google
Google е по-забавен отколкото сте предполагали
Овце с камери работят за Google



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град