Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Google е по-забавен отколкото сте предполагали

Google е по-забавен отколкото сте предполагали

Аз детето | 2017-08-14

Google е по-забавен отколкото сте предполагали

Какво правите, когато искате да разберете отговора на някой въпрос, но нито вие го знаете, нито хората около вас? По всяка вероятност питате „чичо Гугъл“, защото той знае всичко. Няма нужда да ви казваме, че това не е някой роднина, ако имате чичо с такова име би било доста странно. Това е най-популярната и най-използвана търсачка в света. Знаете ли обаче, че Google не е просто това. Тя е цяла лаборатория, която разработва множество технологии. От различни други услуги като имейл, съхраняване на файлове и документи до коли с автопилот. Разбира се тук ще говорим за нещо по-интересно, което пряко ви засяга, а именно за забавления. Сигурно не сте предполагали, но търсачката предлага и някои „скрити“ развлечения и игри, които не всеки знае. Сега обаче ние ще ви разкрием тайната и от сега нататък ще гледате на Google с други очи!

Превърнете всяка драскулка в рисунка

Всеки знае колко по-трудно е да се рисува с компютър. Дори и да имаш невероятен талант с мишката е далеч по-лесно да изкривиш някоя линия до неузнаваемост и вместо желаното красиво куче например да се получи странен звяр. Но знаехте ли, че най-известната търсачка в света е разработила съвсем лесна програма за рисуване наречена AutoDraw. Освен че не се инсталира и работи на всяка система, тя разгадава какво рисуваш и го довършва вместо теб, за да се получи нещо наистина красиво. Дори и да не си падате толкова по рисуването, забавно е да видите от каква драскулка какво ще се получи.

Как ли звучи това животно?

Попаднали сте на интересна статия в нашия сайт да кажем за белоръките гибони. Четете и се дивите на тези интересни същества, които, както сме написали ние, пеели! Въпреки това е трудно да повярвате... Маймуни да пеят... Доста е странно. Дали пък не сме объркали нещо? Можете лесно да разберете това с помощта на най-известната търсачка в света. Попитайте я. Тя не само ще ви изведе още информация за това животно, но и в действителност ще можете да чуете как звучи то. Всъщност ще направи това за почти всяко животно. Просто напишете в полето за търсене What sound does a (името на животното) make и ще го намерите. Имайте предвид, че тази услуга все още се разработва и не всяко животно е въведено, но повечето ги има!

Свирете на пиано заедно с компютъра

Ако имате за партньор компютъра, дори и никога досега да не сте свирили на пиано, ще изглеждате като Бетовен или друг талантлив музикален гении. Това е, което ще ви кажем! Сега остава просто да опитате оттук!

Играйте на Breakout

Няма как да не сте играли и друг път на тази игра, макар и в по-различен вариант. Сигурно не знаете, но тя се среща в почти всяка компютърна игра днес. Може да е малка част, мотив от нея, но я има. Оригиналът разбира се е по-прост. Имате топче и дъска. Топчето подскача нагоре-надолу и разбива тухлички. Вие трябва да го контролирате с дъската накъде да отива и разбира се да го пазите да не пада. Готиното тук е, че тухличките всъщност са последните картинки, които сте търсили. Докато пътувате или пък чакате някого и няма какво друго да правите, защо пък да не поиграете! За да направите това отидете на търсене на изображения и напишете Atari Braekout.

Поиграйте с динозавър ако нямате интернет

Малък подарък за най-внимателните или пък вманиачени потребители. Когато интернет връзката е прекъсната, в браузъра Google Chrome се появява динозавър, който да ви съобщи това. Но той не е просто картинка, 2D игра. Дори си има име – „Приключенията на Стив“. За да започнете играта, просто трябва да кликнете на „дупката“.

Повъртете спинър или рулетка

Напишете в полето за търсене spinner и повъртете малко. Не е толкова интересно, но става за убиване на няколко минути.

Сега нещо интересно и за самия Google

Знаете ли какво е общото между 466453 и търсачката? Тези странни цифри са численото тълкуване на името на Google. Те съответстват на буквите на клавиатурата на телефона. Преди време е имало дори SMS услуга, да напишеш въпроса, да го изпратиш на този номер и дори и да нямаш интернет търсачката да ти отговори на него изпращайки обратен СМС. Днес обаче тази услуга е прекратена, защото родители се оплаквали от големите си сметки за телефони, които децата правили като изпращали по минимум 50 СМС на ден.

Още един бонус: напишете някой от тези изрази или пък всички в полето за търсене и вижте какво ще стане. Готино е! Важното е да са в кавички, за да се получи и да кликнете на първия резултат. Както казахме – готино е!

  • "Google Sphere"
  • "Epic Google"
  • "Google Gravity"
  • "Google Pacman"
  • "Google rainbow"


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град