интересно

Начало | интересно | Аз съм на 7 години и искам да работя в Google

Аз съм на 7 години и искам да работя в Google

Аз детето | 2017-02-17

Аз съм на 7 години и искам да работя в Google

Знаете ли какви искат да станат повечето 7-годишни деца? А самите вие какви искате да станете като пораснете? По всяка вероятност много от вас поне веднъж са си мечтали да станат супергерой, космонавти, пожарникари, учители... Но не и 7-годишната Клоуи Бриджитоутър. Тя чисто и просто иска да работи в Google. Няма съмнение, че знаете какво е Google и няма нужда да ви обясняваме. Най-малкото всеки от нас го използва поне по 4-5 пъти на ден. Между другото Клоуи иска и да работи във фабрика за шоколад, а също и да спечели златен медал по плуване на Олимпийските игри. Най-хубавото от всичко е, че макар да е само на 7, тя вече преследва мечтите си или поне една от тях със сигурност. Никой не го е очаквал от нея, дори и самите ѝ родители били изненадани след като разбрали това.

Смелата Клоуи вече е изпратила своята ръчно написана биография с молба да бъде взета на работа в Google и то не до кой да е, а до самия изпълнителен директор на компанията. Успяла е да намери точния му адрес, да купи плик и марка и дори собственоръчно да пусне писмото си в пощата. Изненаданите ѝ родители разбрали какво е направило 7-годишното момиченце, чак когато един ден установили, че между рекламите и сметките има и писмо от изпълнителния директор на Google и то адресирано не до кой да е, а до дъщеря им. Всъщност идеята ѝ била подсказана от баща ѝ Анди, макар той никога да не е предполагал, че Клоуи ще пише на Google още същата седмица след разговора им. Веднъж Клоуи го попитала къде мечтае да работи и той отвърнал без колебание: Google. Както биха направили и много други хора, предвид високите заплати и редицата други привилегии, с които се ползват служителите на компанията.

Ето какво гласи част от писмото:

„Уважаеми шефе на Google,

Казвам се Клоуи и когато порасна, бих искала да имам работа в Google. Също така искам да работя в шоколадова фабрика и да плувам на Олимпийските игри. (..) Харесвам компютрите и имам таблет, на който играя игри. (...) Аз съм на 7 години и учителите казват на мама и татко, че се справям много добре в час. Татко ми каза, че ако продължавам така, някой ден ще мога да работя в Google. Освен това ми каза да Ви изпратя молба, не знам какво е, но татко каза, че и писмото ще свърши работа засега. Благодаря, че прочетохте писмото ми. Пращала съм само още едно друго писмо и то беше до Дядо Коледа.

Довиждане.“

Това сладурско писъмце определено е много трогателно и би впечатлило всеки, но никой не би очаквал то наистина да стигне до „уважаемия шеф“. Само че се случва и малкото момиче дори получава отговор от самия изпълнителен директор Сундар Пичай:

„Скъпа Клоуи,

Много благодаря за писмото ти. Радвам се, че компютрите и роботите ти харесват и се надявам да продължиш да учиш нови неща за технологиите. Ако работиш здраво и следваш мечтите си, можеш да постигнеш всичко, което поискаш – от работа в Google до плуване на Олимпийските игри. Очаквам с нетърпение молбата ти, след като завършиш училище :).“

Дали Клоуи ще иска да продължи да работи там след училище, никой не знае, но определено това показва на всички нас, че ако искаме нещо, трябва да се борим за него и да не се отказваме от мечтите си!

Снимки: boredpanda.com

Вижте още:
4-годишно момченце зададе въпроси на НАСА и те... му отговориха



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град