малък готвач

Начало | малък готвач | Ябълка с голи ръце стиснете и вкусен сок си направете

Ябълка с голи ръце стиснете и вкусен сок си направете

Аз детето | 2018-11-13

Ябълка с голи ръце стиснете и вкусен сок си направете

Няма нищо по-приятно от една чаша прясно изцеден ябълков сок за закуска или преди вечеря. Студен през лятото и леко затоплен с малко канела и мед през зимата! Ябълковият сок винаги е полезен и вкусен! Да не забравяме и факта, че точно сега сезонът на ябълките е в разгара си! Леко стипчивият и в същото време сладък вкус е идеален старт на деня. А за полезните качества на тези плодове е писано и говорено толкова много, че няма как част от това да не е достигнало и до вашите очи и уши! Разбира се можете лесно да си купите ябълков сок от магазина, но колко по-интересно ще е да си го направите сами. При това няма да повярвате, но ще ви подскажем един лесен начин с който ще изстискате сока направо от ябълката без да използвате каквито и да било уреди. С голи ръце можете от една голяма ябълка да напълните една чаша сок. Не ни вярвате ли? Тогава четете това сега!

Вземете любимия си цвят ябълка – зелена, червена, жълта. След това хубаво я измийте и добре я подсушете с кърпа. После просто я поставете във фризера за 6 часа или най-добре за цяла нощ. Трябва хубаво да се замрази. След като ябълката е достатъчно замръзнала я извадете и я оставете да се размрази. В зависимост от това колко е топло процесът може да отнеме от 2 до 5 часа. През това време естествено вие можете да си правите други неща – няма нужда да я гледате. Не е като да ѝ стане нещо!

Накрая след като ябълката е напълно размразена можете да натиснете леко и да забележите колко мека е станала. Вече и сами се досещате какво следва от този факт! Взимате направо една чаша, държите ябълката над нея и стискате здраво. Сокът веднага изтича! Това е, както ви казахме и много лесно и вкусно!

След това с този полезен сок можете да правите каквото си искате. Лично ние го предпочитаме така ако навън е прекалено топло или пък го сгряваме като добавяме малко канела и мед. Тогава става идеалната напитка за хладно време, а има и чуден коледен аромат и вкус!

С ябълки можете да правите и други интересни неща:
Портокалът, който се превръща в ябълка
От развалена ябълка става страхотен вулкан
Ябълки с ухание на есен
Здравословен и вкусен ябълков чипс



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град