малък готвач

Начало | малък готвач | Сандвич като ябълков пай или ябълков пай като сандвич – както и да го наречете е много вкусно

Сандвич като ябълков пай или ябълков пай като сандвич – както и да го наречете е много вкусно

Аз детето | 2018-11-21

Сандвич като ябълков пай или ябълков пай като сандвич – както и да го наречете е много вкусно

Всеки знае, че ябълките са едни от най-полезните плодове и е хубаво да хапваш по една на няколко дни. Те могат да бъдат кисели или сладки – зависи от вкуса ви, но винаги много полезни. При това с тях могат да се приготвят лесно купища вкусни неща. Плодова салата, сок, кекс или мъфини, крем и какво ли още не. Дори и сандвич, пай, сандвич... Пай като сандвич... или... Както и да го наречете ви гарантираме едно – много е вкусен и се приготвя за не повече от 25 минути. Той е едновременно и сладък, и полезен, и хранителен. Става и за закуска и за десерт и никога няма да ви омръзне. Виждаме, че вече се облизвате така че ето и рецептата!

Ще ви трябват също:

  • нож
  • лъжица
  • тава
  • хартия за печене

Първото, което препоръчваме да направите е да постелите в тавата за печене хартия, за да можете да правите сандвича (пая) направо върху нея. Така ще е по-лесно вместо да го пренасяте. След това измийте добре ябълката и я разрежете на две половини. Почистете семките и дръжката. Знаете си, че ако още не сте много умели с ножа е добре да помолите някого за помощ, за да няма инциденти. След което нарежете (или пък помощникът) да нареже двете парчета на полумесеци. Дебелината няма значение, дори и да не са еднакви пак ще си е супер вкусно, че и красиво! Дори и на по-малки парченца също става, но на полумесеци е най-лесно и интересно. После внимателно сложете филийките в тавата за печене една върху друга и съвсем лекичко отрежете средата на едната. Но не цялата, просто леко прокарайте ножа, така че да може след това да притиснете средичката с пръсти и тя да се вдлъбне малко.

Така получената вдлъбнатина напълнете с крема сирене. И наредете резенчетата ябълка едно до друго. За нас най-красиво и лесно е ако ги редим с кръглата част нагоре, така че леко да стърчат. Но вие го направете както искате! После сложете тъничко резенче масло върху ябълката и поръсете със захар и канела!

Накрая поставете във фурната и печете за 20 минути на 170 градуса или докато ябълките се свият и покафенеят съвсем леко. Това е! Вкусно е и приятно. Сандвича можете да хапвате топъл или студен, а за още по-изискан вкус върху него можете да поставите и малко разбита сметана. Но и без нея пак си е идеален, а още по-вкусно е и с чаша ментов чай.

По идея на tastemade.com

С ябълки можете да опитате и още:
Ябълката с есенна премяна нагласете и вкусно си хапнете
Ябълка с голи ръце стиснете и вкусен сок си направете
Различни и вкусни: палачинки с овесени ядки и ябълки



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град