малък готвач

Начало | малък готвач | Вкусни пица-бургери

Вкусни пица-бургери

Аз детето | 2018-11-20

Вкусни пица-бургери

Стават за закуска, за обяд или дори за вечеря, приготвят се бързо и са много вкусни – това звучи като перфектната рецепта, която не съществува, нали? Но сега ще ви кажем нещо зашеметяващо – тя съществува и е по-вкусна от всякога, защото комбинира две от любимите храни на децата по света в една голяма експлозия от вкус и наслада и най-хубавото е, че е почти здравословна. Така че сложете престилката, запретнете ръкави и да започваме!

Необходими продукти:
10 супени лъжици доматено пюре
1 кафена лъжичка сол
1 кафена лъжичка черен пипер
2-3 листа босилек
500 г кайма
100 г сирене
4-5 резенчета кашкавал
1 яйце
меката част на 2-3 филийки хляб
питки за хамбургери – лично ние използваме тези, които са със сусам отгоре

Ще ви трябват още и:
купа
хартия за печене
тава
лъжица
тиган или тенджера

Да готвим:

Първото, което трябва да направите, е да сложите доматеното пюре в тенджерата или тигана. След това слагате сол и черен пипер. Измивате листата босилек и ги накъсвате на дребно и ги слагате и тях там. Поставяте тенджерата на котлона и го включвате, но внимавайте – знаете работата с печка понякога е опасна. След това внимателно разбъркайте и оставете така за около пет минути на котлона да се затопли. Изключете го и оставете да изстива.

През това време сложете в купа каймата, яйцето и меката част на хляба, като него също накъсате, а дори можете да намокрите с малко хладка вода. След което омесете каймата с яйцето и хляба в продължение на 4-5 минути, така че да се получи еднородна смес. Върху тавата постелете хартия за печене и от каймата оформете големи кюфтета, сложете ги в тавата като оставяте два три пръста разстояние между всяко и след това ги натиснете отгоре, за да се сплескат. Поставете ги във фурната и я включете на 200 градуса. И тук казваме, ако не сте сигурни, че можете да се справите, помолете някого за помощ. Печете кюфтетата докато станат готови и златисти отгоре. Обикновено това трябва да отнеме около 30 минути.

Докато се пекат вие можете да подготвите хлебчетата. Взимате едно хлебче, разрязвате го на две, ако случайно не сте си взели готови разрязани за по-лесно и поливате едната половинка с обилно количество доматен сос точно като пица. Отгоре слагате малко сирене, натрошете го с пръсти. Докато направите това кюфтенцата трябва да са се изпекли. Изключвате фурната и ги оставяте за 5 минути да изстинат. След това на всяко хлебче отгоре слагате по едно плоско кюфтенце, точно като на хамбургер и отгоре едно парче кашкавал, отново поливате с доматен сос, ако ви е останал, ако не не е проблем. Можете да сложите отгоре и малко магданоз ако ви се намира, слагате другата половина хлебче и това е.

Вкусотия!

Идеално си вървят с:
Вкусни картофени пръчици с кашкавал и сирене
Вкусната супа с лешници на Рапунцел
Малки и вкусни пица охлювчета
Да поканим лятото с вкусен замразено-горещ шоколад



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град