фокуси

Начало | фокуси | Портокалът, който се превръща в ябълка

Портокалът, който се превръща в ябълка

Аз детето | 2015-12-07

Портокалът, който се превръща в ябълка

Фокусите с плодове не са от най-популярните и доста известни фокусници дори не ги смятат за подходящи, но ние мислим, че те много грешат. Сега ще ви предложим един фокус с плодове, който е не само страшно ефектен, но и много, ама много лесен.

Това е един много лесен, но ефектен фокус, който всеки начинаещ магьосник трябва да опита!

Младият магьосник показва на всички в публиката, че в ръката си държи портокал, но сериозно обявява, че може да превърне портокала в ябълка. След това го покрива с кърпа, казва няколко вълшебни думи, прави няколко вълшебни движения над кърпата... и да, наистина, портокалът се е превърнал в ябълка, а публиката е невероятно изненадана.

А как и вие да удивите вашата публика с този фокус? Сега ще ви разкрием.

Нещата, които са ви необходими, за да направите фокуса са:
портокал
ябълка, която да е по-малка от портокала
плътна кърпа

Как се прави:
Преди да представите фокуса си пред публиката трябва да направите следното. Да обелите портокала, но така, че кората му да остане максимално ненарушена, защото тя ще бъде основната част на магията. След това сложете ябълката в кората от портокала, така, че да не се вижда и сте готови да излезете пред публиката.

Намерете си удобна повърхност, върху която да направите фокуса. След това кажете на публиката, че макар и все още да сте начинаещ фокусник, знаете това-онова и можете да ги изненадате с някой и друг фокус. Обяснете им, че днес ще направите така, че портокалът да се превърне в ябълка и покажете „портокала“, но внимавайте да не се види ябълката в обелката. След това сложете внимателно плода на масата или където сте решили да правите фокуса, сложете кърпата върху плода и едната си ръка под кърпата. С другата направете няколко движения отгоре, кажете няколко магически думи. Докато правите това, бързо измъкнете ябълката от портокаловата кора и я покажете на публиката.
Надяваме се, че фокусът ще им хареса и ще останат доста изненадани.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град