За учители

Начало | За учители | ВУЗФ организира Втора национална конференция за повишаване на квалификацията на учителите

ВУЗФ организира Втора национална конференция за повишаване на квалификацията на учителите

Аз детето | 2022-04-06

ВУЗФ организира Втора национална конференция за повишаване на квалификацията на учителите

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира Втора научно-приложна конференция на тема „Повишаване на квалификацията на учителите – проблеми и перспективи“. Тя ще се проведе на 19 април 2022 г. от 11.00 часа във ВУЗФ, зала 501 под патронажа на д. ик. н Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители (СБУ) и с подкрепата на СБУ.

Целта на конференцията е да предложи открита експертна дискусия по въпросите на продължаващата квалификация на учителите и съвременните тенденции в учебното съдържание през погледа на висшето образование. Тя ще протече в три последователни панела и ще бъде открита от ректора на ВУЗФ проф. д. ю. н. Борис Велчев и председателя на СБУ д. ик. н. Янка Такева.

Първата част на форума ще бъде посветена на състоянието на квалификацията на учителите, съществуващите проблеми и предлаганите решения. Какво е реалното състояние на квалификацията на учителите, какви иновативни техники и практики могат да се внедрят за подобряване на ефективността на учебния процес и има ли промяна в ролята на учителя в новата социална и дигитална реалност, са сред въпросите, които ще получат своя отговор на 19 април. Основен доклад по темата ще представи и г-жа Янка Такева.

Във фокуса на втория панел ще бъдат съвременните тенденции в редица изучавани дисциплини и научни направления. Водещи преподаватели във ВУЗФ, съчетаващи успешно своята академична и бизнес кариера, ще представят своя опит по различни теми, сред които създаването на предприемачи в училище, дигиталната трансформация в средното образование, управлението на личностното развитие в училищата, обучението по кръгова икономика в средното образование, кроскултурните различия в учебната среда и работа с мигранти и деца в различни националности, връзката поведенческа икономика и образование, обучението по застрахователна грамотност в средното образование, проект финансова грамотност на ВУЗФ за ученици, учители и директори и др.

Основни презентации по време на форума ще изнесат д. ик. н. Янка Такева, проф. д-р Юлия Добрева, зам.-ректор на ВУЗФ, проф. д. ик. н. Виржиния Желязкова, доц. д-р Даниела Илиева, доц. д-р Теодора Лазарова, доц. д-р Жельо Христозов, д-р Джеймс Йоловски, Юлияна Георгиева и ас. Никола Димитров.

Третият панел ще бъде посветен на добрите практики и ефективното образование. В него опит ще обменят директори и учители от средните училища. В конференцията ще вземат участие учители и директори от средните училища в цялата страна, преподаватели във ВУЗФ, експерти и анализатори по въпросите на образованието, Синдиката на българските учители, бизнеса, академичните и научните среди.

Всеки, който иска да се включи в конференцията, може да го направи безплатно, като се регистрира предварително до 15 април на marketing@vuzf.bg. Форумът ще се излъчва и на живо във Facebook страницата и Youtube канала на ВУЗФ.

Програма на конференцията можете да видите ТУК. Тя се организира с подкрепата на Синдиката на българските учители.

Конференцията се провежда като част от специалните събития, научни форуми и експертни дискусии, които ВУЗФ провежда през цялата 2022 година, с които се отбелязва 20-та годишнина на бизнес университета.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град