любопитно

Начало | любопитно | Вместо пуканки или начос... Научете какво ядат хората в кината по света

Вместо пуканки или начос... Научете какво ядат хората в кината по света

Аз детето | 2019-02-22

Вместо пуканки или начос... Научете какво ядат хората в кината по света

Кога за последно ходихте на кино с приятели? Надяваме се, че е било на някой интересен филм и не сте закъснели, докато сте се редили на опашка да си купите голяма картонена кутия пълна с топли солени пуканки или пък хрупкав начос с любимия ви сос. Може би не точно последния път, но със сигурност някога сте правили и това. У нас вече това си е задължителна традиция, но предполагали ли сте някога, че в други кина в други страни по света не хапват точно това. Пуканките и чипсът са познати навсякъде, но те си имат и свои традиционни храни. Някои от тях са доста странни, а други дори и ние бихме опитали! Искате ли да разберете какви са? Веднага ви споделяме!

Ето това хапват в кината в Гърция. Честно казано не знаем как се справят, но очевидно много им харесва, защото дори и сега е предпочитано пред пуканките. Изглежда си направо като истинска вечеря, защото това апетитно нещо е добре мариновано и подправено пилешко или свинско шишче изпечено на тиган! Ммммм... дали ще ни гледат много странно хората ако следващия път и ние си донесем такова от вкъщи в киното?

В Израел пък изобщо не наблягат на месото. Това може и да приличат на някакви кюфтенца и са си такива, но не са от кайма, а от нахут! Те често се предлагат със сос от горчица забодени на клечка или пък увити в тънко хлебче с домати, тиквички и маруля. Точно като сандвич!

Усещаме, че в кината в Мексико след прожекцията пада голямо чистене. Все пак не сме сигурни как зрителите се оправят с това нещо. Ние понякога ръсим парчета пуканки като за световно, а си представете ако ядяхме чипс от пликче, в което също има и лют сос, краставица, чушки, сок от лайм, боб и фъстъци. Доста тежка храна като за кино...

Финландското кино ще ви хареса! Там единственото, което се предлага е голяма и богата селекция от желирани бонбони. Над 200 вида! Има също и вода и кафе. Това е всичко! И така родителите ви искат или не, ще ви купят бонбони – просто защото няма нищо друго. Истински бонбонен рай!

Кинохапването в Китай също звучи интересно. Честно казано от тях очаквахме някакви водорасли или риба, но не. Докато гледат филм те предпочитат сушени сливи със слънчогледови семки. Колко.... обикновено...

Да ви кажем, с удоволствие бихме отишли да гледаме филм в Северна Корея. Все пак кой ще откаже малко топли току-що изпечени и обелени кестени, докато гледа някой вълнуващ филм. Звучи вкусно!

Сега се пригответе – това няма да ви хареса, освен ако не сте любител на екстремните хранителни експерименти или просто имате роднини от тази част на света. В този случай не се обиждайте, но кой, как и защо би искал да яде печени мравки не само в киното, ама и изобщо!? Май трябва да попитаме някой колумбиец, защото те правят това, макар че често твърдят, че точно тези мравки са специален вид и имат вкус по-скоро на бекон, отколкото на мравки. Ние въобще не знаем какъв е вкусът на мравките обаче, а и не искаме да разбираме скоро.

В Тайван пък си хапват така наречените „пилешки пуканки“. Просто панирани късове пилешко месо мариновано в соев сос. Това вече звучи много добре!

Освен ако не сте много големи любители на рибата не приемайте да хапвате нещо традиционно от японското кино. Наистина – сериозни сме. Иначе ще ви поднесат сушени сардини и аншоа. Не звучи особено хубаво, нали?

Ако все пак обичате риба, то по-добре опитайте храната в кината на Барбадос. Там ще ви предложат много вкусно изглеждащи рибени кюфтенца направени от сьомга, брашно и подправки, заедно със специален сос, чиито съставки се пазят в тайна, но хората твърдят, че е много вкусен!

Снимки: Reuters



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град