новини детски

Начало | новини детски | Велосъстезание в Габрово

Велосъстезание в Габрово

Аз детето | 2012-10-12

Велосъстезание в Габрово

Мили приятели, спомняме си, че много често сте ни казвали, че искате да организираме нашето традиционно състезание с колела и във вашия град, а не само в София. Затова сега с радост ви съобщаваме, че и в Габрово ще се състои велосъстезание. То ще се проведе на 13-ти октомври (събота) в парк „Маркотея“. Състезанието се организира от колоездачен клуб „Исполин“ и община Габрово.

За да участвате трябва да се регистрирате чрез попълване на заявка за участие, която ще намерите на място в 10 ч. В състезанието могат да участват деца от 3 до 15 години, при условие, че са придружени от родител или пълнолетен и упълномощен от родителите на участника представител.

За участие в състезанието не се изисква принадлежност към спортен или велосипеден клуб, достатъчно е само да имате велосипед и каска.

Състезателното трасе преминава през територията на парк „Маркотея“, което изисква отговорно и ангажирано отношение към опазването на околната среда. Идеята е да се проведе състезание, което да провокира екологосъобразно поведение в съхранена природна среда чрез упражняването на неагресивни и щадящи биологичното разнообразие спортове и инициативи.

Вижте още:
Как се кара колело в града?
Как да научим по-малките си братя и сестри да карат колело?
5 добри съвета как да не пострадаш докато караш колело
Есенният велокрос 2012 в снимки
Откриване на велокрос 2012
Първият старт за велокрос 2012



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град