новини детски

Начало | новини детски | Деца отбелязват Международния ден на Черно море с поезия и рисунки

Деца отбелязват Международния ден на Черно море с поезия и рисунки

Аз детето | 2012-10-31

Деца отбелязват Международния ден на Черно море с поезия и рисунки

Днес (31-ви октомври 2012 г.) от 13.30 часа в Природонаучната експозиция на РИМ Бургас (ул. „К. Фотинов“ 30) ще бъде отбелязан Международния ден на Черно море. В празника ще вземат участие петокласници от ОУ „Св. Княз Борис I“ с ръководител г-жа Металкова. Като деца от морския бряг, те ще отразят своето вдъхновение в стихове и багри. Ще пишат „телеграми до морето“, ще рисуват риби и морски обитатели под ръководството на арт-педагозите Роза Боянова и Вили Колева.

Специални гости на събитието и участници с прочит на авторски стихове ще бъдат изявени деца-творци от бургаското Литературно студио „Митични птици“. За повече празничност и настроение по темата в Природо-научния музей ще бъде подредена гостуваща изложба на детската галерия De’Art. Изложбата включва морски картини на бургаските детски школи и ще гостува на музея до 15 ноември 2012 г.

Международният ден на Черно море 31-ви октомври отбелязва годишнината от подписването през 1996 г. на Стратегическия план за действие за възстановяване и опазване на Черно море. Документът очертава рамката на сътрудничество между черноморските държави по отношение състоянието и бъдещето на Черно море и региона.

Способността на Черно море да се възстановява от замърсяването е близо до критичната си граница. Ако тя бъде премината, може да настъпят необратими промени, които да преобразят живота на целия регион и милионите хора, които живеят в него.
Векове наред хората са черпили от ресурсите на морето и то се е грижело за тях. Сега е техен ред да се погрижат за него.

Вижте още:
Морското дъно
Морето се вълнуваКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град