За да е по-лесно в училище

Начало | За да е по-лесно в училище | В помощ на зрелостниците през април ще има 4 онлайн матури

В помощ на зрелостниците през април ще има 4 онлайн матури

Аз детето | 2022-03-22

В помощ на  зрелостниците през април ще има 4 онлайн матури

Издателство „Клет България“ организира своеобразни репетиции в подкрепа на зрелостниците. През април, онлайн ще се състоят четири пробни матури по български език и литература за 12-и клас. Датите на матурите са на 2, 9, 16 и 30 април, като изпитите са изцяло съобразени с новия формат на Министерството на образованието и науката. Явилите се ще получат детайлна обратна връзка от експерти оценители както на тестовата част, така и на въпросите със свободен отговор, съобщиха от издателството.

На определените дати изпитната форма ще е с отворен достъп през целия ден на уебсайта матурата. бг и всеки ще може да я попълни в удобно за него време. Тестовете се организират от издателството „Клет България“ в подкрепа на гимназистите поради големия интерес към пробната матура, състояла се през януари, отново организирана от издателството. Така учениците ще имат възможността своевременно да проверят знанията си и да добият увереност за новия модел, по който ще се състои държавният зрелостен изпит през тази година.

„Идеята ни да организираме предстоящите пробни матури е вследствие пробната такава, която проведохме през януари тази година. Големият брой явили се ученици ни подсказа, че те определено имат нужда от своевременна проверка на знанията си преди истинския изпит. Новият формат, въведен от МОН, безспорно предизвиква притеснение у зрелостниците и нашата цел е то да бъде сведено до минимум както с тези репетиции, така и с онлайн курса за подготовка „М@турата“, коментира проектният ръководител от издателството Бояна Табакова.

Издателството създаде онлайн курса „М@турата“ за ефективна подготовка по новата изпитна програма за успешно представяне на изпита по български език и литература след 12-и клас. Всеки желаещ може да се присъедини към интензивното обучение, което предлага редица предимства, сред които множество дигитални ресурси за упражнение, мисловни карти, електронна христоматия и ценни съвети от психолог за справяне със стреса покрай изпита.

Уроците в "M@турата“ са два пъти седмично в реално време - всеки вторник и четвъртък от 18:30 ч., а допълнително удобство са записите на срещите, до които участниците имат достъп по време на целия курс. По този начин учениците могат да наваксат пропуснатото или пък да преговорят конкретен материал в удобно за тях време. Учителите по български език и литература Веселин Геренов от столичното 73-то Средно училище „Владислав Граматик“ и Владимир Игнатов от Девета френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ в София, предават учебния материал по систематизиран начин, осигуряващ неговото лесно и бързо усвояване. По време на срещите учениците взимат активно участие, подготвят домашни, които подпомагат тяхната подготовка, а дискусиите и обратната връзка от менторите способстват за бързото усвояване на материала. В рамките на обучението полезни съвети за справяне със стреса покрай предстоящия изпит дава психологът и психотерапевт Александра Алгафари.

Финалът на курса през май ще бъде поставен с пробна матура, която ще даде реална представа на учениците за нивото на знанията им в края на обучението.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град