За учители

Начало | За учители | Училищата в страната вече могат да заявят интерес към програма „Училища за пример“

Училищата в страната вече могат да заявят интерес към програма „Училища за пример“

Аз детето | 2022-10-20

Училищата в страната вече могат да заявят интерес към програма „Училища за пример“

Всички училища в България вече могат да заявят предварителен интерес към програма „Училища за пример“ на Фондация „Заедно в час“. Тя е единствената обучителна програма в България за цели училищни екипи, която ги подкрепя едновременно да подобряват управленските си практики и да осъвременяват своите преподавателски методи.

Заявката на интерес е кратка регистрационна форма, която училищата попълват преди отваряне на официалното кандидатстване за програмата през януари 2023 г. Заявката дава възможност на училищата да получат:

  • Насоки и съвети за успешна кандидатура за випуск 2023-2025.
  • Информация за възможностите, които предлага програмата – обучителни курсове, обучителни модули, квалификационни кредити, менторска подкрепа и др.
  • Информация за очакваните ангажименти – времева рамка и професионална заетост;
  • Първи да разберат при отваряне на кандидатстването за новия випуск и възможност за задаване на въпроси, свързани с кандидатстването.
  • Училищата могат да заявят интерес към програмата ТУК.

„Училищните екипи са значително натоварени през цялата учебна година. Много директори споделиха, че имат нужда от повече информация и възможности да се запознаят с програмата предварително. Затова и подготвихме специална опция за „заявка на интерес“ за всички училища, които искат да получат допълнителни детайли, да задълбочат разбирането си за програмата, но още се колебаят дали е подходяща за техния екип в този момент.“, споделя Калин Баев, старши специалист „Развитие на партньорска мрежа“ в „Заедно в час“.

„Заедно в час“ започна „Училища за пример“ през 2020 година. Двугодишната програма обхваща към момента близо 70 училища от 22 области на страната с разнообразен профил и предизвикателства. В рамките на програмата училищата преминават през специализирани педагогически и лидерски обучения на живо и онлайн, запознават се с разнообразни ресурси, инструменти и материали от български класни стаи и световния опит. Всяко училище има възможност да учи чрез преживяване и да прилага наученото, като го адаптира за своя контекст и нужди с подкрепата на ментори – опитни учители, директори и образователни експерти.

Обратната връзка от училищата показва, че учителите и директорите намират в програмата смисъл, полза и добавена стойност. Участниците споделят, че „Училища за пример“ подобрява ученето на учениците, както и квалификацията на самите училищни екипи.

За „Заедно в час“

Фондация „Заедно в час“ вече 12 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Мисията на организацията е да развива нови учители, да подкрепя училищни екипи и да изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система.

„Заедно в час“ е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град