новини детски

Начало | новини детски | Ученици от СОУ „Св. П. Хилендарски”-Дупница с две първи места на фестивал в Русия

Ученици от СОУ „Св. П. Хилендарски”-Дупница с две първи места на фестивал в Русия

Аз детето | 2015-06-17

Ученици от СОУ „Св. П. Хилендарски”-Дупница с две първи места на фестивал в Русия

Ученици от СОУ „Св. Паисий Хилендарски”-Дупница спечелиха първите места в две направления на зоналния етап на ІІ Национален фестивал на руската поезия, песен и танци „Пусть всегда будет солнци”, който се проведе в Пловдив.

Децата от Дупница бяха единствените представители от област Кюстендил, а уменията си мериха с връстници от областите Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали.
Те спечлиха първите места в двете направления, в които се състезаваха: „Поезия” във възрастова група ІХ-ХІІ клас – формация „Радуга” с ръководител Йорданка Зашева и „Песни” във възрастова група V-VІІІ клас – вокална група „По-по-най” с ръководител Недка Василиева.
Формация „Радуга” представи рецитал „Пътища на войната” на руски език, посветен на 70-годишнината от победата над хитлерофашизма. Вокална група „По-по-най” изпълни песните „Здесь, птицы не поют...” и „Неразлучные друзья”.

Двете формации си спечелиха правото да участват в третия – национален етап на фестивала, който ще се проведе на 5 септември в рамките на програмата на ХІІ Национален събор на приятелите на Русия.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град