новини детски

Начало | новини детски | Калоян Попвасилев и Александър Ташев са шампионите на международния турнир по шах „Купата на Лъвчетата“

Калоян Попвасилев и Александър Ташев са шампионите на международния турнир по шах „Купата на Лъвчетата“

Аз детето | 2015-06-08

Калоян Попвасилев и Александър Ташев са шампионите на международния турнир по шах „Купата на Лъвчетата“

Този уикенд се проведе Деветото издание на международния турнир „Купата на Лъвчетата“. В него участие взеха над 100 деца от 20 шахматни клуба в страната и чужбина.

„Купата на Лъвчетата“ е международен турнир за деца (момичета и момчета), разделени в две възрастови групи. Група „А“ за деца от 10 до 14 години и група „Б“ за деца до 10 години.
Зала „Арена Армеец“ бе домакин на събитието, чието откриване бе в събота 6 юни. Турнирът започна с техническа пресконференция и продължи с първите четири кръга. Съботният ден завърши със състезание по решаване на шахматни задачи.



В неделя събитието предложи още много емоции на състезателите и техните родители. Изиграха се последните три кръга, и докато организаторите подготвяха информацията с крайното класиране, гросмайстори и майстори на спорта направиха празника вълнуващ за децата с едновременен сеанс. В сеанса участие взеха всички деца на възраст 7 и 8 години и първите шестима в класирането при големите в група „А“.

Деветият международен турнир „Купата на Лъвчетата“ завърши с награждаване на победителите с парични и предметни награди. За „довиждане“ организаторите бяха подготвили торта и детско шампанско за всички участници. Един истински спортен празник, съчетан с много интелект, организиран перфектно, подсигурил спокойна атмосфера за малките шахматисти и удобства за зрителите, техните родители.



Класиране:
Купата на Лъвчетата в Група „А“ грабна Калоян Попвасилев.
Купата на Лъвчетата в Група „Б“ заслужи Александър Ташев.

Турнирът се организира от Шахматен клуб ЦСКА, с помощта на Банка ДСК, Столична община „Район Изгрев”, НСА „Васил Левски”, БФ Шахмат,и МФЗ „Арена Армеец” и Chesshola.com.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град