покани

Начало | покани | „Цветовете на сърцето – мама и детето“ – благотворителна изложба в Столична библиотека

„Цветовете на сърцето – мама и детето“ – благотворителна изложба в Столична библиотека

Аз детето | 2012-03-14

„Цветовете на сърцето – мама и детето“ – благотворителна изложба в Столична библиотека

До 19 март продължава благотворителната изложба на инициативата „Цветовете на сърцето – мама и детето“.

С голям успех премина инициативата „Цветовете на сърцето – мама и детето“, която на 10 март събра в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека над 150 деца заедно с техните родители. В продължение на шест часа организаторите от сдружение „СъЗнание“ и Образователен център „МеДиа“ предложиха на своите гости интересни творчески ателиета и психологически упражнения, които да подкрепят градивното общуване и приятелските отношения между родителите и децата. Проектът бе финансиран от Постоянната комисия за Децата, Младежта и Спорта на Столичния общински съвет и от частни дарения.

Сред проведените занимания се включват ателиета за изработване на картички, подаръчета, накити и сувенири от вълна и глина, рисуване на фона на вълшебна приказка, театър на английски и щури игри с Пипи Дългото чорапче. Интерес предизвика и лекцията за родители на тема ненасилствена комуникация водена от Емилия Илиева от Communication Academy и Милена Ненкова от Фондация „Същност“. Докато големите се учеха да изразяват себе си, уважавайки чувствата и нуждите на децата си, и малките имаха възможността да участват в уъркшоп на тема Емоционална грамотност. В него те се учиха да разпознават и разграничават своите чувства и потребности.

Събитието завърши с уникално интерактивно представление, което децата подготвиха на момента в ателието по Форум театър, водено от Венцислав Ненков. В заниманията се включиха и специално поканените гости – бежанци от Иран и Узбекистан, деца от дома „Петко Славейков“, деца с увреден слух и приемни семейства. Голяма част от сътворените през този ден бижута, сувенири, картички и рисунки се включиха в благотворителната изложба-базар, която още на деня събра от даренията на родителите 536 лева. Средствата ще се използват за участието на деца в неравностойно положение в зеленото екоучилище „Цветни пролетни вълшебства“, организирано от Образователен център „МеДиа“ в Паничище от 7 до 11 април. Колекцията от детските творби ще бъде изложена в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека до 19 март, като всеки е добре дошъл да я разгледа и да подкрепи каузата на „Цветовете на сърцето – мама и детето“ от 8 до 19 ч. в работни дни и от 9 до 15 ч. в съботния ден.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град