покани

Начало | покани | Празник на детската книга в София

Празник на детската книга в София

Аз детето | 2012-03-30

Празник на детската книга в София

В цял свят на 2 април се чества Международният ден на детската книга. Неслучайно празникът съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, който е създал едни от най-великолепните приказки на всички времена.

Тази година и в София отново ще се отбележи този празник, на 31 март и 1 април край езерото Ариана в Борисовата градина, където освен много шарени и интересни книги, българските издателства са подготвили и много други изненади.

Празникът на детската книга ще бъде подкрепен и от известни личности и родители, които ще споделят любимо четиво на сцената край езерото Ариана в двата дни на празника от 10 до 18 часа.

Тридесет български издателства са подготвили срещи с автори, художници, представяния на книги, игри, състезания и други изненади за децата. В дните на празника ще гостуват известни български автори за деца. На сцената ще се представят детски вокални и танцови групи. За доброто настроение ще се погрижи театър „Ариел“, телевизия „Да Винчи лърнинг“ – образователен канал за цялото семейство, ще бъдат раздадени много подаръци и награди.
Заедно с това присъстващите ще имат възможност да разгледат най-новите издания за деца и да си купят книга с автограф на специализирания базар, на който издателите участници ще представят своите книги.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град