покани

Начало | покани | Двудневен международен детски фолклорен фестивал в София

Двудневен международен детски фолклорен фестивал в София

Аз детето | 2012-04-26

Двудневен международен детски фолклорен фестивал в София

Международен детски фолклорен фестивал“, с гости от Турция, Босна и Херцеговина, Сърбия и Франция, ще се състои в София. Той ще продължи два дни.
Началото на фестивала е на 27 април 2012 г. от 14 ч. на откритата сцена в район „Изгрев“.

Участие освен чуждестранните гости, ще вземат и ДЮТА „Зорница“, и деца от ОДЗ № 34 „Брезичка“, четвъртокласници от 105 СОУ „Атанас Далчев“, малките певици възпитаници на Кремена Станчева и школата й по народно пеене към НЧ „Д. Чинтулов“, добилият голяма популярност дует „Рукатка“, малките танцьори от Детски център „Камелини Монтесори“. Но освен на сцената организаторите са се погрижили да има забавления и около нея за всички зрители.
Освен да послушат хубава музика, децата ще могат да участват и в пленер за детска рисунка на тема „Танци на народите“, на гостуващия кулинарен фестивал „Пъстра трапеза“, където лично шеф Пеньо Иванов ще следи за най-оригиналната и пъстра рисунка, а за любителите на занаятите ще се върти най-чевръстото грънчарско колело. Всеки изявил желание да си тръгне с „прясно направено бърдуче или гърне“ ще го получи след краткия урок от трето поколение грънчари.

Веднага след приключване на програмата в община „Изгрев“ фестивалът продължава на втора открита сцена в район „Младост“ (в градинката пред общината). От 17 ч. до 18 ч. на сцената уменията си ще покажат децата от детските градини в района, изучаващи родни ритми, сред които ОДЗ N 14, ОДЗ № 19, ОДЗ № 56, ОДЗ № 59, ОДЗ № 70, ОДЗ № 178, а пленера за детска рисунка на кулинарния фестивал „Пъстра трапеза“ ще продължи да събира колорита на „Танци на народите“.

Не по-малко забавления ще има и на втория ден от фестивала. На 28 април програмата започва от 13 ч. на сцената в Дом на културата „Искър“ в „Дружба“ 1, където лично директорът на дома, Мая Гидова, ще открие програмата, а от 17 ч. на открита сцена пред НДК, и на гости на друг фолклорен фестивал – „Folc Kolor“, ще се състои официалното закриване на „Международен детски фолклорен фестивал София“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град