зоокът

Начало | зоокът | Три мечета се родиха в старозагорския зоопарк

Три мечета се родиха в старозагорския зоопарк

Аз детето | 2012-01-26

Три мечета се родиха в старозагорския зоопарк

На три новородени мечета се радват служителите на зоологическата градина в Стара Загора. Майка им се казва Белла, а баща им Марк Антоний. Мечката ражда за десети път, но досега не е раждала три мечета наведнъж.

Трите меченца са се родили на 14 януари, но едва вчера служители на зоопарка са успели да ги видят. За сега Белла не се отделя от тях. Очаква се да ги изведе и посетителите да могат да ги видят през май-юни.

За първи път мечката ражда толкова рано, коментира управителят на зоопарка Радослав Михайлов. По думите му обикновено това става към края на януари.

Белла е в зоопарка в Стара Загора от 19 февруари 2002 г., като преди това е била част от софийски цирк.

Старозагорският зоопарк е създаден през 1957 г., един от най-големите в страната и лицензиран за отглеждане на диви животни извън естествените им обиталища в природата. На обща площ от 240 дка посетителите могат да видят около 400 животни от 80 различни вида.

Прочетете още:
Дете вижда мечка в гората



Коментари
2 коментара

лидка , ,

Публикувано на 20.02.2012

да са живи и здрави и да радват майка си!!!

Гергана Рускова, 8 г.,

Публикувано на 18.08.2013

Леле изглеждат като мишки както малките новородени зайчета и други животни ако има аз не знам да има,но може и да има.И както лидка каза да са и живи и здрави меченцата да пораснат големи и да радват майка си макар че този коментар е написан от 20.02.2012 чак миналата година аз си пиша коментар!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град